Home Vijesti Štrajk na ZG aerodromu: Croatia Airlines seli u Split, German Wings u...

Štrajk na ZG aerodromu: Croatia Airlines seli u Split, German Wings u Rijeku

302
1
aerodromkrk
aerodromkrk

aerodromkrkDok traje štrajk na Plesu, niskotarifna njemačka aviokompanija German Wings koristit će Zračnu luku Rijeka na Krku, dok je Croatia Airlines odabrao splitski aerodrom.

Za razliku od nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa koji se za vrijeme štrajka u zagrebačkoj zračnoj luci odlučio za puno dalju splitsku zračnu luku, njemački niskotarifni prijevoznik German Wings od sutra do završetka štrajka na Plesu za svoje letove koristi Zračnu luku Rijeka.

Najavio je to danas zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić, uvjeren je da je aerodrom na Krku spreman za prihvat zagrebačkih putnika i tereta iako terminal treba hitnu rekonstrukciju.

U 10 sati je počeo štrajk u organizaciji koordinacije četiriju sindikata zaposlenih u Zračnoj luci zbog, kako tvrde, nepoštivanja odredbi Zakona o radu i Kolektivnog ugovora koji utvrđuju obveze poslodavca prije i nakon predaje poduzeća francuskom koncesionaru ZAIC.

Sindikalci tvrde da će nakon ZAIC-ova preuzimanja Zračne luke nova tvrtka – Međunarodna zračna luka Zagreb – osnovati šest tvrtki kćeri s minimalnim kapitalom i sumnjivim izvorima financiranja, pa bi radnici mogli ostati bez posla.

Vlada i francuski konzorcij Zagreb Airport International Company (ZAIC) potpisali su u travnju prošle godine ugovor kojim je ZAIC dobio 30-godišnju koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala na zagrebačkom aerodromu te upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom.(radio rijeka)

1 COMMENT

  1. Sve u Split, sve u Zadar, sve u Zagreb! Pa mi još malo nećemo ni autobusni kolodvor imati. U stvari najbolje bi bilo da putnici koji putuju autobusima imaju autobusni kolodvor npr. u Zadru. ili Zagrebu. Želježnicku stanicu i kolodvor Rijeka hitno ukinuti i napraviti preraspodjelu radnika te ih poslati u Zagreb. Vlakovi za Rijeku trebaju imati stanicu u Zagrebu. U Rijeci ionako samo još žive ljudi slučaja i oni koji nisu imali kamo pobjeći pa njima niti ne treba ni zračna luka, niti autobusni kolodvor, niti željeznička stanica. U stvari Obi i onako već dulji niz godina radi na tome pa nam kolodvori i stanice i izgledaju kao da su iz prvog svjetskor rata. U stvari mudar je taj Obi. On u biti želi u naš grad privući elitne strane glumce koji će tu snimati filmove jer ovakvih kolodvora i stanica a ni aerodroma nema nigdje u svijetu. Naime on brižljivo i sa puno pažnje čuva i njeguje njihov povjesni izgled pa će glumačka elita pohrliti u najljepši grad na svijetu i tu snimati filmove. Normalno bit će posla i za Rječane. Oni će biti glavni statisti, možda će moći i kofere nositi ako budu dobri i dobro i vrijedno budu radili. Oni najvrijedniji moći će raditi u gradskim klozetima a samo odabrani i najsposobniji u Riječkoj pučkoj kuhinji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here