Home Mozaik Stranci ispričali neugodna iskustva na putovanjima, dotakli se i Hrvatske

Stranci ispričali neugodna iskustva na putovanjima, dotakli se i Hrvatske

251
0

Ovo može poslužiti kao zdrav podsjetnik da budete pametni i oprezni kad putujete i da uvijek pazite na svoju okolinu

Odlazak u drugu zemlju može biti najuzbudljivije iskustvo u vašem životu o kojem ćete pričati godinama, ali se također može pretvoriti u mučno iskustvo koje nikad više ne želite ponoviti, uvod je u niz zastrašujućih iskustava putnika koji su svoja iskustva podijelili na Redditu, a njih 35 ‘probrao‘ je i prenio Bored Panda.

Među tim strašnim iskustvima s različitih strana svijeta, jedno je iz Hrvatske, i strašno je bez pretjerivanja.

Na Bored Pandi napominju kako ne žele plašiti ovim pričama jer, “budimo iskreni, zapravo ne moramo napustiti svoje domovine da bismo se susreli s opasnostima”, no kažu kako one mogu poslužiti kao “zdrav podsjetnik da budete pametni i oprezni kada putujete i da uvijek pazite na svoju okolinu”.

Iskustva koje prenose kreću se od onih koja jesu neugodna, ali zapravo nisu ni opasna ni baš jeziva, kao, na primjer, posredno iskustvo nečijeg prijatelja kojeg je u jeftinom hostelu na Tajlandu osoblje usred noći probudilo i premjestilo na drugi kat. Greškom je, naime, dobio sobu na katu na kojemu je hotel kemijskim sredstvima pokušavao riješiti problem stjenica.

Više iskustava putnika – s putovanja na Daleki istok, u Južnu Ameriku, Afriku, jedno i u Grčku – govori o pokušajima da ih se otme. često su takve situacije povezane s raznim paravojnim i pobunjeničkim skupinama. Jednog putnika trojica su muškaraca pokušala izgurati i oteti iz vlaka za Atenu; jednu djevojku koja je turistički došla u Maroko zamalo su oteli radi – kako je kasnije saznala – prodaje. Na Tajlandu su prijatelje jedne putnice neki tipovi pokušavali nagovoriti da im je prodaju, a jednu su ženu u Zimbabveu zgrabili i u kombi uvukli naoružani muškarci ali srećom, ispostavilo se, samo da je odvedu do bankomata gdje su je natjerali da isprazni račun. Potom su je odveli i ostavili negdje izvan grada.

Dvojica prijatelja u Vijetnamu su, neposredno pred ukrcaj u avion koji ih je trebao odvesti u Maleziju, saznali da je nestao malezijski avion s leta MH370. Karte nisu mogli vratiti, pa su ušli u avion tješeći se da će se valjda sad više pažnje obratiti na sigurnost, ali dva sata leta nisu im nipošto bila ugodna.

Nekoliko njih zateklo se u nekim gradovima u vrijeme terorističkih napada – u Londonu, Ateni…; jedna obitelj preživjela je u Japanu snažan potres, jedan par orobljen je u pariškom metrou, a jedan putnik svjedočio je kako su u varšavskom metrou čovjeka uboli ‘kacavidom‘. Jednoga putnika na Kosovu je čopor pasa u tri sata ujutro proganjao od autobusne stanice do hotela.

Svoje iskustvo prenijela je i putnica koja je u Rumunjskoj doživjela da joj Cigani na prodaju nude malo dijete. Od mještana je poslije čula da je to dijete vjerojatno oteto u nekom gradu. Očito se, piše, radilo o lokalnom reketu, “preprodaji novorođene djece međunarodnim turistima. Ono što me stvarno pogađa jest način na koji su ispričali ovu priču. Kao da je to posao kao i svaki drugi…”

A što se Hrvatske tiče, iskustvo prenosi obitelj koja je u našu zemlju doputovala na odmor. Stali su negdje uz cestu i otvorili vrata da prvi, po običaju, iskoči njihov pas. Otrčao je na polje koje se nalazilo uz cestu. Majka obitelji u jednom trenutku počela je vrišteći zazivati psa. Ugledala je, naime, tablu na kojoj je pisalo “Minsko polje”. Srećom, nije se ništa dogodilo, ali… moglo je. (Slobodna Dalmacija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here