Home Kolumne Strašna željeznička nesreća kod Novske ukazuje na 4 teška propusta

Strašna željeznička nesreća kod Novske ukazuje na 4 teška propusta

163
0
Ilustracija

Prolazak kroz crveni signal najteži je prekršaj u prometu, koji za strojovođu indicira kaznenu odgovornost i gubitak radnog statusa, piše Željko Marušić za Autoportal. Problem je vjerojatno u umoru i činjenici da mnoge strojovođe, uz službeni posao rade i druge, ne odmaraju se kad bi trebali, pa u upravljačku kabinu lokomotive ulaze umorni.

Upravo stoga, ali ne samo zbog toga, nedopustivo je da sigurnosni sustav radi bez sigurnosne redundancije, koja bi trebala uključivati pouzdanu radijsku i mobitelsku vezu upravljačko-sigurnosne službe i strojovođe te mogućnost isključivanja električnog napajanja lokomotive.

A okidač nesreće bio je kvar teretnog vlaka, koji ukazuje na nekvalitetan i neodgovoran rad u sustavu HŽ-a, loše održavanje i propuste, odnosno nedostatak kontrole. Treba odmah smijeniti cjelokupnu upravu HŽ-a, a nova treba početi dubinski i sustavno rješavati probleme.

Previous articleMalo sunca ali i pljuskova, grmljavina i vjetrova!
Next articleNacional optužio Butkovića: ‘Građevinski materijal s gradilišta KBC-a Rijeka preko lažiranih izdatnica završio u marini u Novom Vinodolskom’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here