Home Vijesti Malo sunca ali i pljuskova, grmljavina i vjetrova!

Malo sunca ali i pljuskova, grmljavina i vjetrova!

122
0

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčanije, barem djelomice sunčano. Više oblaka prema kraju dana pa lokalno opet može pasti malo kiše ili koji kraći pljusak

Zagreb je jučer pogodilo nevrijeme sa snažnim pljuskom i jakim udarom vjetra, a nestabilne prilike vladaju našim dijelom kontinenta.

Količina oborine je prilično neravnomjerno raspoređena. I dalje smo u polju malo sniženog tlaka, u blizini fronte, no vlage će postupno u atmosferi biti sve manje, osobito početkom idućeg tjedna, prognoza je Doriana Ribarića s RTL-a.

Glavnina kiše i neverina se očekuje u subotu u rano ujutro, izraženije moguće na sjevernom i južnom Jadranu, u njihovom zaleđu te u gorju. Zatim prijepodne sve češća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na moru će jugo do jutra okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčanije, barem djelomice sunčano. Više oblaka prema kraju dana pa lokalno opet može pasti malo kiše ili koji kraći pljusak, izglednije uz granicu sa Slovenijom. Vjetar će oslabjeti, a bit će toplo, između 23 i 25 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prolazno više sunca, a zadržati će se uglavnom suho. Pokoji kraći pljusak moguć uglavnom u Posavini. Sjeverozapadnjak većinom slab, ali temperatura još malo niža, bit će oko 23-24 °C.

U Dalmaciji poslijepodne mirnije, više sunca, čak i malo toplije, ali prolazno valja računati na lokalne pljuskove. U početku na širem zadarskom, a zatim splitskom području, no znatno izgledniji će biti u Zagori, dolini Neretve i Konavlima.

Na sjevernom Jadranu česta izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja, uglavnom suhih, no u unutrašnjosti Istre, na širem riječkom području te osobito u gorju se očekuju grmljavinski pljuskovi, u noći mogući i drugdje. Bit će razmjerno toplo.

Slijede sve stabilnije prilike, osobito u prvome dijelu idućeg tjedna. Rijetko u nedjelju na kopnu još koja kap kiše, zatim suho, sunčano i uobičajeno toplo za doba godine. Tek će jutra biti prilično svježa, u ponedjeljak po kotlinama moguće i nakratko maglovita. Nova južina, čini se, oko četvrtka.

Na Jadranu sunčani i vrlo topli dani, u početku po tek rijetko umjerenoj buri i tramontani. Pokoji pljusak moguć u nedjelju još oko Kvarnera, a slično se očekuje i krajem razdoblja kada će jačati jugo, a temperatura tek malo porasti.

Previous articleSilovali su me i tukli, htjela sam se ubiti: Jeziva ispovijest Cathy Price, bivše starlete i djevojke brojnih nogometaša
Next articleStrašna željeznička nesreća kod Novske ukazuje na 4 teška propusta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here