Home Vijesti Strenja-Linić: Hoće li PGŽ i dalje izdvajati za održavanje KBC-a?

Strenja-Linić: Hoće li PGŽ i dalje izdvajati za održavanje KBC-a?

1374
0

strenjalinicŽupanijska vijećnica Ines Strenja-Linić iz Mosta tražila je da Županija nastavi izdvajati za održavanje riječkoga KBC-a. Za državnu bolnicu izdvojit će se milijun kuna ove godine, rečeno je na današnjoj sjednici Županijske skupštine, prenosi Radio Rijeku.

Hoće li Primorsko-goranska županija i u idućim proračunima planirati donacije za održavanje riječkoga Kliničkoga bolničkog centra, zanimalo je Ines Strenja-Linić, nezavisnu županijsku vijećnicu i saborsku zastupnicu Mosta. Na aktualnome satu Županijske skupštine najavila je da će se ovih dana zaključiti ugovor s izvođačem radova za novu bolnicu te da iz IPA fondova stiže novac za opremu.

Želi znati hoće li Županija nastaviti s donacijama za državnu bolnicu. “Dok je ovako derutna, morat ćemo”, odgovorio je župan Zlatko Komadina. Prošle godine u obnovu zgrade onkologije uložena su tri i pol milijuna kuna, a trenutno se obnavlja krov bolnice na Kantridi i sobe na odjelu kardiologije.

Iz ovogodišnjeg proračuna PGŽ će izdvojiti milijun kuna za opremu KBC-a, a na molbu bolničke uprave za obnovom vertikala instalacija još nisu odgovorili. “Prevelik je to zalogaj za nas, četiri milijuna kuna”, kaže župan, te dodaje da dokumenti nisu bili pripremljeni za prvi rebalans. “Možda iz idućeg, ali samo jednu vertikalu, iduća neće doći na red ove godine”, rekao je župan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here