Home Vijesti Strenja-Linić pitala Butkovića na aktualcu: Kada će biti ukinuta naplata za Krčki...

Strenja-Linić pitala Butkovića na aktualcu: Kada će biti ukinuta naplata za Krčki most?

922
0

Zastupnica Mosta Ines Strenja Linić prilikom aktualnog prijepodneva Hrvatskog Sabora uputila je pitanje ministru Olgu Butkoviću.

“S obzirom da je ukinuta naplata prolaska tunelom Sveti Ilija kroz Biokovo koji povezuje Zagvozd i Bašku vodu, kada možemo očekivati ukidanje naplate za prolazak Krčkim mostom?
Naime, Krčki most je jedini most preko kojeg se naplacuje mostarina u Republici Hrvatskoj i isplaćen je još davne 1990. godine.
Apslutno nemamo ništa protiv ukidanja cestarine kroz Tunel Sveti Ilija no smatramo da svi građani u Hrvatskoj trebaju biti jednaki.”

Ministar Butković je odgovorio da u ministarstvu razmatraju sve scenarije te naglasio da je mostarina već ukinuta za stanovnike i istaknuo problem duga Hrvatskih cesta kojeg treba vratiti. Strenja Linić nije bila zadovoljna odgovorom te podsjetila da je i u slučaju tunela kroz Biokovo tunelarina i do sada bila djelomično ili potpuno besplatna za mještane. Upozorila je i na koncesionara tunela Učka kojem je kolonijalnim ugovorom bio oprošten PDV te se još jednom založila za to da se stanovnici PGŽ po pravima izjednače sa ostatkom države.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here