Home Vijesti Stručnjakinja: Maske ne pomažu kod koronavirusa

Stručnjakinja: Maske ne pomažu kod koronavirusa

991
1

Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, za RTL je kazala da su večeras premijera upoznali s današnjim mjerama vezanim uz prevenciju širenja koronavirusa.

“Sada su na snazi nove mjere, iz časa u čas sve pratimo, pratimo što objavljuju WHO i ostale vodeće institucije, one nam na osnovu dokaza daju smjernice. Istina je da i mi u kriznom stožeru promišljamo i dodatno još”, rekla je za RTL Direkt.

Na pitanje može li maska pomoći, kaže da ne može.

“Konkretno i jasno, maske ne mogu pomoći”, rekla je.

“Oni koji imaju simptome bilo kakvog respiratornog infekta zaista bi bilo dobro da nose maske, kako ne bi virus širili dalje. Ali, svi oni koji nemaju simptome, ne moraju kupovati maske i nositi ih. Neće nas maska zaštititi od ulaska virusa. Pomama je potpuno bespotrebna”, rekla je.

“Teško je očekivati da nećemo imati nijedan slučaj, to bi bila sreća koju epidemiolozi ne predviđaju. Ali zato ove mjere, sve držimo pod kontrolom”, rekla je.

“Nemamo infekciju, držimo stvari pod kontrolom. Kad nam se i dogodi taj slučaj, bit će stvari pod kontrolom”, rekla je.

1 COMMENT

  1. Postovan “Straucnajkinjo” ne sirite dezinformacije tj ne pisite gluposti. maska stiti naravno ak j je za to i predvidjenna. A zasto onda doktori nose maske ako ne stitti. TO Jest zasto se uopce prave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here