Home Mozaik Suludi TikTok izazov s testisima: Petorica osječkih tinejdžera završila u bolnici, u...

Suludi TikTok izazov s testisima: Petorica osječkih tinejdžera završila u bolnici, u čemu su pretjerali?

105
0

Čak petorica tinejdžera ovih je dana završilo u KBC-u Osijek zbog torzije testisa što je značajno više od uobičajeno broja prijema zbog takvog zdravstvenog problema. Naime, riječ je o rijetkom, ali hitnom stanju nastalom zbog rotiranja testisa, a što onda dovodi do prekida dotoka krvi pa ako se pravovremeno ne liječi može doći i do trajnog propadanja testisa odnosno rezultirati njegovim odstranjenja. Prema informacijama sa slavonskih portala posljedica je to navodno izazova s TikToka pod nazivom “Hit Him in the Balls Challenge” (Udari ga u testise).

No, u razgovoru s doc.dr. Daliborom Divkovićem, pročelnikom Zavoda za dječju kirurgiju KBC-a Osijek, saznajemo da se ne može sa sigurnošću potvrditi takva pretpostavka jer mladići za to nisu dali potvrdu. Također je sigurno da nije bila riječ o traumi. Odnosno da torzija testisa nije nastala primjerice od udarca.

“Od petorice tinejdžera koji su primljeni na našoj klinici dvojica su stigla na vrijeme i problem je riješen dok su trojica i dalje na liječenju jer su prekasno potražili liječničku pomoć. Nerijetko djeca skrivaju da imaju problem poglavito kad se radi o testisima a onda dok krene liječenje prođe previše vremena”, objašnjava doc.dr. Divković. Dodaje da je kod najtežih slučajeva neizbježno uklanjanje testisa.

Inače, torzija testisa izaziva veliku bol, mučninu i povraćanje a potom slijedi i oteklina pa čak i povišena tjelesna temperatura.

“Na žalost, mobiteli koje u rukama drže po cijele dane omogućavaju da djeca dođu do raznih sadržaj koji nedvojbeno ne samo da nisu za njih već mogu biti štetna za njihovo fizičko, a poglavito psihičko zdravlje”, objašnjava doc.dr. Divković.

Previous articleŠokantna ispovijest balkanske porno influencerice: Fekalije bih u usta pod ovim uvjetom!
Next articleŠokantna ispovijest argentinskog tenisača: Trpio sam zlostavljanje! otac mi je zabio ananas u usta sa stisnutom šakom, bičevao me, a ukrali su mi 4 milijuna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here