Sport

Summer sport games kao finale Ljeta na Platku

Summer sport games kao finale Ljeta na Platku


Zamjenik župana Marko Boras Mandić, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič te stručni suradnik za sport i odnose s javnošću GSC-a Davorin Klobučar predstavili su nove sadržaje RSRTC Platak.

Otvorena je nova Trim staza dužine 2.2 km s postavljenim spravama za vježbanje, a pogodna je svim uzrastima i kategorijama vježbača.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić istaknuo je kako Platak raste iz dana u dan, te da ljetna sezona polako postaje jača od zimske. „Prošli vikend se nije moglo naći slobodno mjesto na parkingu, a ovaj vikend će to biti i nadmašeno,“ dodao je zamjenik župana te zaključio kako će nova Trim staza definitivno privući još veći broj posjetitelja.

U centru je postavljen defribilator, a djelatnici su obučeni za njegovu primjenu čime je napravljen veliki iskorak u sigurnosti posjetitelja Platka. Postavljene su WC kabine za invalidne osobe, a osigurani su i uređaji za pronalaženje unesrećenih osoba koje je moguće unajmiti na dnevnoj razini.

Predsjednik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ Mladen Pokrajčić i tajnik Dalibor Korenić najavili su posljednju ovogodišnju manifestaciju Ljeta na Platku „Summer Sport Games“ koja se održava pod pokroviteljstvom PGŽ u nedjelju s početkom u 10 sati. Istaknuli su da je manifestacija osmišljena s namjerom poticanja što većeg broja stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom. Posebno ih veseli sve veći broj obitelji koje se samoinicijativno uključuju u programe. Aktivnosti su metodički osmišljene kao obiteljski programi prilagođeni mogućnostima za sve sudionike.

Organizator je i za ovu manifestaciju osmislio još inovativnije programe sportske rekreacije.
Aktivnosti su sljedeće:

1. Nordijsko hodanje i pješačenje – uspon na Radeševo ( srednje teška staza) i hodanje trim stazom – 2,2 km ( lagana staza)
2. Off road Duathlon „Platak“ – biciklistička i trkačka staza
3. Crossminton – 1. Cup Platka – sportsko – rekreativni turnir
4. „ Vježbajmo zajedno“ – Yoga, Body Harmony Dance, Pilates, „Vježbajmo zajedno“ i „Strength& Conditioning“
5. „Žmergove pustolovine“ – Eko utrka romobila
6. „Retro party“ – Dražen Turina Šajeta i DJ Vedran
Od popratnih aktivnosti održati će se slijedeće :
– Jahanje konja ( ranč Angeli Bregi) – „Obiteljsko jahanje“ (roditelji i djeca) i „Terapijsko jahanje“ (za osobe s invaliditetom)

– Streličarstvo
– Decathlon zona za roditelje i djecu – poligon spretnosti
– Žmergove pustolovine – „Smoothie bike“

Održat će se i grupno vježbanje za građanstvo, a kineziolog Mario Mlinarić vodit će trening za sve sudionike.

Startnina za većinu aktivnosti iznosi 10 kuna, osim aktivnosti Decathlona, jahanja te Off road Duathlona. U gastro kutku posjetitelji će moći isprobati domaću hranu, a za zabavu je zadužen DJ Vedran koji će zabavljati publiku retro ritmovima, dok program vodi Dražen Turina Šajeta. Volonteri su vrlo bitni u organizaciji te je ove godine u realizaciju programa uključeno 30 volontera i 20 voditelja aktivnosti.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Lepinjica i Bušnja u duetu prema Italiji za 10 milijuna eura!?

spApril 25, 2019

Rijeka u finalu Kupa!

spApril 24, 2019

Bišćan: Zaslužili smo finale!

spApril 24, 2019

Igor Bišćan: Napravit ćemo sve za finale, dužni smo popraviti dojam iz Splita

spApril 23, 2019

2. Svjetsko prvenstvu u tucanju jaja

spApril 21, 2019

Riječani se obrukali na Poljudu

spApril 20, 2019

Bišćan: Što prije izbaciti ovaj poraz iz glava!

spApril 20, 2019

Igor Bišćan uoči Hajduka: Svjesni smo što nas čeka

spApril 19, 2019

FOTO: HOMO SI TEĆ!

spApril 14, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.