Home Kolumne Supertalent – Ne stišava se afera oko navodne krađe glasova Flashdance unitu

Supertalent – Ne stišava se afera oko navodne krađe glasova Flashdance unitu

203
3

Ove jeseni Nova TV pokrenula je svoj reality show Supertalent po licenci britanske TV kuće vjerujući da će ponoviti uspješnost i gledanost britanskog originala. Ali po dobrom starom običaju, ono što u zemljama Europe uspijeva, čim se prebaci u naše dvorište poprimi neki drugi oblik. U petak 6.11. održana je prva polufinalna emisija Supertalanta uživo gdje o prolazu u finale odlučuju gledatelji svojim telefonskim pozivima. Međutim, svakome tko je zvao i pokušao glasati za plesnu skupinu Flashdance opravdano se javila sumnja u regularnost natjecanja. Gledatelji koji su pokušavali dati podršku ovoj riječkoj skupini, automatska poruka je obavještavala da su birali nepostojeći broj. Istovremeno se na brojevima drugih kandidata uredno odazivao automat Nove TV i bilježio glas.

Prema informacijama koju nam je dostavio jedan gledatelj, kontaktirana je PR Nove TV Vedrana Cvetko od koje se zatražilo objašnjenje nastalog problema te je ona ponudila slijedeći odgovor:

„Zbog izuzetnog interesa zaprimljen je velik broj glasova i svi pozivi koji su zaprimljeni tijekom vremena glasanja uredno su pribrojeni. Nakon provjere s operaterom sustava utvrdili smo da se u trenutku većeg opterećenja linija, koje se događa kod velikog broja poziva s istog područja, pozivanje na broj moglo ostvariti nakon ponovnog nazivanja. Pozivi za sve kandidate tijekom emisije su pristizali, pa tako i za Flashdance unit.“

Svatko tko koristi telefon poznaje zvuk koji se čuje kad je telefonska linija zauzeta. Nadalje, poruka o nepostojećem broju se javljala i kod gledalaca koji su glasali i izvan Rijeke. Ali najveća nelogičnost je u tome što je do preopterećenih linija došlo samo kod grupe Flash dance, koja po Novoj TV i nije imala najveći broj glasova, a kod natjecatelja koji je pobijedio sa najvećim brojem poziva, broj se mogao dobiti bez teškoća.

Plesna skupina Flashdance unit postoji već nekoliko godina, redovito se takmiče na državnim, europskim i svjetskim plesnim natjecanjima. Ustrajnim i samozatajnim radom osmislili su brojne koreografije s kojima su osvojili i zavidan broj medalja. Grupe okupljaju njihovi treneri, koji osim plesnih vještina i tehnika, potiču razvijanje prijateljstva među članovima, zajednička druženja, izlaske. To je zasigurno jedna od najvećih vrijednosti postojanja ove plesne skupine. Stoga i nastup na Supertalentu nije imao jedini i isključivi cilj pobijediti, već pokazati što su do sada naučili i doživjeti jedno novo iskustvo. Nakon ovakvog iskustva, postavlja se pitanje što im Nova TV ovakvim stavom želi poručiti. (rd)

Previous article350 godina riječkog grba – 290 godina slobodne luke
Next articleZTC zatvara dvije trake Zvonimirove ulice

3 COMMENTS

  1. što se tiče članka o flashdance unit sve ste točno napisali i ja kao milijon drugih mislimo isto da je nova tv namjerno iskopčala njihov broj samo nam nije jasan njihov čin dali oni stvarno traže super talent ili ga oni unapret izabrali ali su to mogli napravit manje vidljivim za nas glasače a tek ona njihova isprika to nebi napisala ni moja petogodišnja kčer sramota za njih a i za nas pretplatnike

  2. i ja sam pokušavao glasovati za sjajnu riječku skupinu plesača i plesačica i na automatu sam dobio isti odgovor da sam birao nepostojeći broj.
    Kako se u prošloj emisiji zbog tehničkih problema nastalih ubrzanjem matrice jednog od sudionika natjecanja ponavljao nastup istoga, mislim da bi bio red da se riječkoj skupini omogući nastup u finalu jer su isto to sigurno zaslužili svojim fenomanalnim nastupima a i brojnom publikom koja ih je sigurno dopratila do finala iako to nije zabilježeno.
    Bravo za FLASHDANCE UNIT najbolji ste.
    Bobi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here