Home Mozaik Susjedi planiraju uvesti porez na pse: “Vlasnici su neodgovorni, ne poštuju pravila”

Susjedi planiraju uvesti porez na pse: “Vlasnici su neodgovorni, ne poštuju pravila”

386
0

Generalni tajnik Kinološkog saveza Srbije Mahmud al-Daghistani smatra da treba uvesti porez na pse.

Navodi da mnoge europske zemlje imaju ovaj porez, bez obzira na veličinu psa.

“Sjećam se da su šezdesetih godina prošlog stoljeća postojale cijepnice za pse. Svaki je vlasnik bio dužan cijepiti psa, plus platiti određeni iznos poreza. Ako postoji porez za psa, ja sam za to .Neka bude 1.000, 2.000, 3.000 dinara. Pomnožite to s brojem vlasnika, pa ih bude 400.000, vidite koliko je to para”, rekao je Dagistani za današnju “Politiku”.

Na primjedbu da bi uvođenje poreza moglo dovesti do toga da veliki broj vlasnika pasa zbog dodatnih troškova izbaci svoje ljubimce na ulicu, Dagistani je rekao da bi se to moglo lako riješiti, jer su psi mikročipirani i to je zna se tko su im vlasnici.morali bi platiti kaznu.

Od tog novca, prema njegovim riječima, financirala bi se skloništa za pse.

Dagistani smatra i da treba pojačati rad komunalnih službi koje će kontrolirati vlasnike pasa koji slobodno šeću svoje ljubimce.

Upitao je i zašto komunalni redari ne kažnjavaju vlasnike koji svoje ljubimce šeću bez zaštitne košare i uzice te je izrazio mišljenje da takve vlasnike treba kazniti.

“Potrebno je primijeniti zakon, pooštriti kazne, i novčane i zatvorske, jer su očito slabe”, rekao je Dagistani.

Smatra da je za svaki incident s psom kriv vlasnik jer, kako je rekao, ako je netko odlučio uzeti psa iz ljubavi prema sebi ili djetetu, mora se i pobrinuti za njega.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here