Home Vijesti Susreli se Orban i Zelenski: ‘Podržavamo prekid vatre kako bi se izbjegle...

Susreli se Orban i Zelenski: ‘Podržavamo prekid vatre kako bi se izbjegle nove smrti’

136
0

Mađarski državni tajnik za međunarodnu komunikaciju Zoltan Kovacs rekao je da će Mađarska nastaviti pružati humanitarnu i financijsku pomoć Ukrajini. Ova izjava je došla nakon današnjeg sastanka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i mađarskog premijera Viktora Orbana u Bruxellesu.

Kovacs je na Twitteru podijelio fotografiju Orbana i Zelenskog kako se rukuju na marginama sastanka Europskog vijeća. “Podržavamo trenutni prekid vatre kako bismo izbjegli nove smrti. Mađarska pripada mirovnom taboru”, poručio je Orban ukrajinskom predsjedniku, tvrdi Kovacs.

Orban je u travnju prošle godine nazvao Zelenskog jednim od “protivnika” koje mora svladati tijekom svoje kampanje kako bi osigurao četvrti uzastopni mandat kao čelnik Mađarske. U prosincu je Mađarska isprva blokirala paket pomoći Ukrajini od 19 milijardi dolara, ali je kasnije odustala od svog protivljenja u zamjenu za financijske benefite od Europske unije.

Također, nekoliko se tjedana nagađalo da će Orban odgoditi kandidaturu Švedske i Finske za članstvo u NATO-u, ali je na kraju najavio kako će je mađarski parlament ratificirati.

Previous articleKanal Ri lansirao emisiju ‘Oporbeni glas’: U njoj ugošćuje političare koji podržavaju vladajuće!
Next articleHladnom valu stiže kraj. Dolazi promjena!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here