Home Sport Susret dva velikana: što je Ćiro Blažević rekao Maradoni kada ga je...

Susret dva velikana: što je Ćiro Blažević rekao Maradoni kada ga je pitao na kojoj poziciji da igra

163
0

“Sjećam se ove humanitarne utakmice u Novom Vinodolskom kada sam ga trenirao vrlo dobro. Bio je to velik dan za mene kao trenera! Prišao mi je skromno i pitao me što da igra, gdje da stane na terenu, a ja sam mu rekao ono jedino što sam mogao: ‘Marš tamo, j…. ti mater malu zelenu, mene si našao zajebavati i pitati šta da igraš. Igraj ono što misliš da treba!’

Koliko se sjećam na toj utakmici je zabio 14 ili 15 golova… možda i 17! Kada me pitaju tko je najbolji nogometaš u povijesti, a često to čine iako je stručnjaku poput mene nemoguće odgovoriti na tako laički postavljeno pitanje, uvijek istaknem njega kao jednog od tih jer povratna informacija koju je njegov mozak i tijelo imalo, ne može se usporediti ni s čim.

U frakciji sekunde on bi tri puta promijenio odluku kako će proći protivničkog igrača ili gdje će dati loptu… Šuker mi je govorio kako mu je Maradona u Sevilli rekao da samo trči prema golu i ne osvrće se, a lopta će se – uvjeravao ga je – u pravom trenutku naći ispred njega.

Upravo tako je i bilo, a Davor je između ostaloga zahvaljujući i njegovim asistencijama zabio toliko golova da je odmah dobio ponudu od Real Madrida…. Moram međutim priznati da i Messi to ima, tu povratnu informaciju, pa možda još i više od Maradone iako je ovaj bez ikakve sumnje mnogo veća manga.

Uz to je, da vam i to kažem, bio duša od čovjeka! Svi su ga voljeli gdje god bi došao, a on nikoga nije ostavio bez zagrljaja, stiska ruke, fotografije, autograma ili osmijeha… Kao što to uostalom oni najveći uvijek i čine!” stoji u objavi na Facebooku Miroslava Ćire Blaževića. (index.hr)

Previous articleOdrezala je dno plastične boce i gurnula ga u WC: Nitko ne može povjerovati što se tada dogodilo
Next articleUdovice preminulih ruskih vojnika dobila bunde na dar: “Jako smo zahvalne”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here