Home Najnovije Šustar od gradskog vijećnika do europarlamentarca?

Šustar od gradskog vijećnika do europarlamentarca?

1806
3
012979_918408b95b5fec091df2
Predrag Šustar

Dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci Predrag Šustar je u Zagrebu predstavljen medijima kao novi član HDZ-a. Prema njegovim riječima, novu stranku je izabrao zbog svog odnosa prema kršćanstvu. Tvrdi kako je upravo kršćanstvo bilo temeljni kriterij za odabir HDZ-a kao stranke njegova političkog djelovanja. U dogovoru s novim šefom – predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice Tomislavom Karamarkom, vratiti će Laburistima mandat u gradskom vijeću.

Iz redova Laburista stižu vrlo pomirljive reakcije, a tako će se vjerojatno i nastaviti sve dok Šustar službeno ne ispuni obećanje i podnese ostavku u riječkom Gradskom vijeću. Javnost se s druge strane zabavlja s motivima Šustarovog transfera s ljevice u desnicu. Jedna od teorija je i mogućnost da mu je HDZ za vjernost ponudio mjesto europarlamentarca nakon narednih izbora za EU parlament 2014. godine. Tome u prilog govore i njegove prve izjave prema kojima će okosnica njegovog budućeg djelovanja u HDZ-u biti znanost i obrazovanje, međunarodna suradnja i dijaspora. Naknada za bavljenje politikom bi mu u tom slučaju skočila sa 150 na 12.000 eura mjesečno što je sasvim pristojan napredak za političara koji se politikom aktivno bavi tek godinu dana.(rd)

3 COMMENTS

  1. Pitam se, hoće li mu Sveučilište platiti tiskanje predizbornih materijala i sad, kad je član HDZ-a kako je to bilo ove godine?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here