Home Mozaik Sve je spremno za jubilarni MiK

Sve je spremno za jubilarni MiK

892
0

This image has an empty alt attribute; its file name is mik-1.jpg

Sve je spremno za početak jubilarnog izdanja Melodija Istre i Kvarnera i ekipa festivala koju čini skoro stotinu članova jedva čeka prvu festivalsku večer koja će se održati na riječkom Trgu Riječke rezolucije u nedjelju 16. lipnja s početkom u 21 sat. Rijeka će tako, kao matična luka biti i ona iz koje će na raspjevani put brojna ekipa koja će publici ponuditi 20 novih skladbi, podsjećanje na obljetnicu nekih skladbi, kao i puno zabave i smijeha.

Kako se već moglo iščitati u najavama, ovogodišnji MIK donosi brojne atraktivne novosti i 55 godina nakon osnivanja zvučat će još svježije nego prije. Podsjetimo, nakon Rijeke 16. lipnja, karavana putuje u Pulu 17., Kastav 18., Punat 19., svakako su lijepe novosti da se MIK vraća u Novi Vinodolski (koji je dogovorio naizmjenično domaćinstvo festivala sa Crikvenicom) gdje će zapjevati 20 lipnja, a svoj će put završiti 21. i 22. lipnja u Opatiji koja će tako biti domaćinom finala nakon 49 godina i gdje će se održati večeri generalne probe (zatvorene za javnost) i velikog finala.

Još uvijek ima ulaznica u prodaji, za riječku festivalsku večer mogu se nabaviti po jedinstvenoj cijeni od 60,00 kn, dok su za spektakularno finale na jednoj od najljepših mediteranskih pozornica podijeljene u dvije kategorije – A zonu po cijeni od 100,00 kn i B zonu po cijeni od 80,00 kn. Opatijsko finale će po svemu biti doista posebno jer se priprema posebna scenografija, organizator najavljuje još neka iznenađenja, a publika će svakako moći uživati u 20 novih skladbi, ali i u posebnom revijalnom programu. Posebnost opatijske finalne večeri je i dodjela nagrada opatijske publike, ali i ukupnih nagrada publike kao i strukovnih nagrada. Ulaznice su u ograničenim količinama i nalaze se u online prodaji u sistemu mojekarte.hr (https://www.mojekarte.hr/hr/group/283583/melody-d-o-o.html) kao i na prodajnim mjestima: Festival Opatija, Dallas Records Rijeka, Caffe bar Nad urom RK Korzo Rijeka, Foto Revija Rijeka, New Sound Matulji, KD Kostrena, Istra Sport Pula i Hoteli Njivice. Organizator preporuča pravodobnu kupnju ulaznica kako bi posjetitelji na vrijeme osigurali svoje mjesto u publici. Za obje večeri ulaznice su numerirane.

Podsjetimo, i ove će godine voditeljski dvojac biti Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati Kruno Veršić i Frane Frleta, a orkestar čine i izvrsni glazbenici Mateo Žmak, Damjan Brnić i Voljen Mlakar te ekipa pratećih vokala: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto. Festivalsku ekipu koja će ponovno biti brojna, činit će tehnička ekipa, inspicijent Marko Purić, press tim Borna Šmer i Sara Alilović i ostale prateće službe, izvršni producent festivala je Vjekoslav Alilović, a direktor Andrej Baša.

Kao i svih dosadašnjih godina, MIK će svakako biti festival pozitive, dobrog druženja, tvornica novih hitova i čuvar tradicije i izričaja ovog podneblja. Tako je oduvijek bilo i ako se mikovce pita tako će uvijek i biti. A, evo tko će i što zapjevati ove godine pred mikovskom publikom:

SE DOKAD JE SVETA Nina Kraljić
Saša Markovski – Vjeko Alilović

NI NAN BILO SUJENO D’Beni Band
Damir Matetić – Damir Matetić

LIPO LITO Nina Fakin
Andrej Baša – Robert Pilepić

MEŽNJAROV SIN Neven Barac
Robert Grubišić – Zlatan Marunić

ANA IZ LOVRANA Duško Jeličić i Bonaca
Mario Koritnik – Mario Koritnik

LJUBAVI Andrina Frleta
Andrina Frleta – Suzana Blečić

NA PARAPETU klapa Tić
Robert Grubišić – Zlatan Marunić

MOJOJ ISTRIJANKI Erik Balija
Erik Balija – Erik Balija

PRIMORSKA ARIJA Joso Butorac
Andrina i Frane Frleta – Suzana Blečić

JUBAV JE JUBAV Martina Majerle
Andrej Baša – Andrej Baša

NE TRIBAŠ SPATI SAMA TI Daniel Moscarda
Daniel Moscarda – Daniel Moscarda

SKALIN Medea Market Sindik
Suzana Štefanić – Suzana Blečić

ČA MOREŠ MI ZET Vivien Galletta
Duško Rapotec Ute – Tatjana Bon

LIPČA SU NJENA OKA DVA Gianluca Draguzet
Bruno Krajcar – Daniel Načinović

NAŠA MENDULA Mirjana Bobuš
Mirjana Bobuš – Mirjana Bobuš

IMALA JE Lado Bartoniček
Lado Bartoniček – Lado Bartoniček

KOLAR klapa Kamelija
Robert Grubišić – Senka Laginja

PULI MORA Tea Vučak i Nikola Kolačević
Robert Grubišić – Vjeko Alilović

ČA ĆE MI KI Antea Hrelja
Aleksandar Valenčić – Suzana Blečić

NEKA MI TVOJE TELO REČE Suzana Matušan
Suzana Matušan – Senka Laginja

Za sve navedene skladbe u svim će gradovima moći glasati publika putem 500 glasačkih listića na kojima će svatko moći zaokružiti dvije skladbe te će skladbe tako osvajati bodove. Na opatijskom finalu, kada se zbroje i glasovi/bodovi opatijske publike, saznat ćemo i koje su publici najdraže skaldbe ovogodišnjeg MIK-a, što ovaj festival čini i jednim od najdemokratičnijih. Napomenimo da sva prebrojavanja glasova kontrolira posebna komisija u kojoj su i sami izvođači koji nastupaju na festivalu. Naravno, na opatijskom finalu dodijelit će se i strukovne nagrade i svečanim proglašenjem najboljih spustit će se zastor na jubilarno izdanje MIK-a, a skladbe će se, kako to sa onim mikovskima biva, još dugo slušati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here