Home Vijesti Sve više gradova u Italiji namjeravaju zabraniti električne romobile, samo u Rimu...

Sve više gradova u Italiji namjeravaju zabraniti električne romobile, samo u Rimu su isprovocirali 300 prometnih nesreća

161
0

Potreban je veći angažman prometne policije: ovo je zahtjev ogorčenih Talijana koji na pojavu električnih romobila gledaju s dozom ljutnje:

“Ne možemo si priuštiti još jedno ljeto kaosa u centru Rima. Očekujem drugačiji stav od vas na skuterima”, izjavio je Lorenza Bonaccorsi, predsjednica mjesnog odbora Municipio I, na sastanku sa zapovjednicom lokalne policije Annom Scafati.

Prisutnost romobila, osobito u središtu Rima, sve je nepromišljenija: voze u krivom smjeru, često prevoze više od jedne osobe: samo u 2021. više od 300 prometnih nesreća je uključivalo romobile. I nakon upotrebe bivaju napušteni na rubu ceste. To se događa po cijelom gradu, ali u nekim područjima, turističkim i najpopularnijim, invazija skutera je očitija u centru grada.

Lokalna policija obećala je veću predanost po pitanju kontrole, unatoč malom broju agenata na raspolaganju. Iz tog razloga potrebno je uključiti i same tvrtke. Prema zahtjevu glavnog zapovjedništva, domaći agenti imaju zadaću da tvrtkama koje se bave uslugom ukažu gdje su vozila (skuteri, ali i bicikli i mopedi) prepuštena: oni će u narednih šest sati imati zadatak premještanja vozila na njihova parkirališta.

Kontroverza

Sulpla, Sindikat radnika lokalne policije, međutim, se ne slaže ovim rješenjem: “Ne postoji služba za represiju, a još manje služba za uklanjanje koja može uvjeriti tvrtke da se organiziraju odgovarajućim mjerama kako bi obuzdale učinke nepristojnosti svojih kupaca – rekao je Marco Milani – “Obrasci za prekršaje” bi trebali postavljeni od strane prometnih redara; ispada da uloga gradske policije bi se trebala svoditi na štancanje papirnatih potvrda.”

Previous articleLaura Marchig u izvršnom odboru Fondacije Coppieters
Next articleGrad Rijeka postavio zastavu duginih boja povodom Međunarodnog dana protiv homofobije, transfobije i bifobije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here