Home Food & Travel Sve više hotela samo za odrasle. I eto ti polemika!

Sve više hotela samo za odrasle. I eto ti polemika!

706
0

U svijetu postoji 698 hotela zabranjenih za djecu

Broj restorana zabranjenih za djecu u stalnom je porastu diljem svijeta, a sada postaju popularni čak i hoteli rezervirani samo za odrasle

Ne radi se o ‘mržnji prema djeci’. Mnogi gosti ovih no kids hotela zapravo imaju djecu, ali upravo zato što žele provesti odmor u potpunoj relaksaciji, biraju ove objekte kako ih ne bi ometala ni vlastita ni tuđa djeca.

Na svijetu ih ima 698, od kojih 393 u Europi, 185 u Americi, 51 u Africi, 45 u Aziji i 23 u Oceaniji.

U Španjolskoj, u Grčkoj, u Americi prisutni su smještajni objekti “no kids” i na njihovim stranicama crno na bijelo piše zabrana za osobe mlađe od 16 ili 18 godina. 

Neke druge zemlje se pak povode za zakonom koji ne dopušta diskriminaciju: smatraju da nije moguće izričito naznačiti da djeca nisu dobrodošla u hotel ili seosku kuću. 

Međutim, potražnja za ‘no kids’ smještajem, objašnjavaju turistički manadžeri, sve više raste. Sve više parova bez djece, traži mjesto gdje će biti mirni, čitati, opustiti se, plivati ​​u bazenu ili roniti u hidromasažnoj kadi, a da ih pritom ne udari lopta ili da im djeca ne viču. Tako se i strukture prilagođavaju željama gostiju i mnogi usvajaju strategiju koja obeshrabruje dolazak obitelji. 

Dovoljno je ne staviti na raspolaganje krevete i ležaljke za djecu, naplaćivati ​​značajne dodatke za one koji putuju s bebama ili učiniti bazen nedostupnim mališanima.

Neke strukture i seoska gospodarstva, iako imaju dječja igrališta, primjenjuju vrlo stroge propise za jamčenje mira za goste: apsolutna tišina od 23 do 8 sati i od 14 do 16 sati, kućni ljubimci na uzici, mlađi od 14 godina na bazenu samo u pratnji odrasle osobe koja preuzima odgovornost za njihovo ponašanje. 

Tu su i portali koji nude prilagođene aranžmane za odrasle, posebno za parove koji žele provesti odmor u stimulativnom okruženju, uključujući masaže, tečajeve joge i pića dobrodošlice.

Bez diskriminacije, da se razumijemo, ali u ovakvim slučajevima, teško da će se obitelj s djecom odlučiti tamo rezervirati smještaj.

Previous articleNemate kovanicu, a trebaju vam kolica za u dućan? Postoji jednostavan trik
Next articleŠto je psihološko određivanje cijena i kako ono može pomoći u povećanju prodaje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here