Home Mozaik Svećenik silovao mlade na dan svadbe: Obećavao da će im ‘pročistiti’ grijehe...

Svećenik silovao mlade na dan svadbe: Obećavao da će im ‘pročistiti’ grijehe iznutra

863
0

Židovski svećenik iz Jeruzalema optužen je da je silovao sedam svojih sljedbenica nakon što im je rekao da će ih to “pročistiti” iznutra i ukloniti njihove grijehe, objavila je izraelska policija, prenosi Daily Mail.

Rabin Moshe Yazdi (59) rekao je ženama da ima posebne ovlasti i da im može pomoći tako što će se “spustiti do njihove nečistoće”, uvjeravajući ih da postupaju u skladu sa židovskim zakonima.

U ponedjeljak, nakon uhićenja 27. travnja, optužen je za navodne seksualne napade koji su trajali cijelo desetljeće.

Vjerski vođa je također nagovarao žene da mu daju tisuće šekela (1 šekel je oko 33 dinara) na temelju “usluga” koje je obavljao, navodi se u optužnici. Optužen je, između ostalog, za silovanje putem prijevare, sodomiju putem prijevare i pranje novca, piše Times of Israel.

Policija je rekla da je čak napao neke od žena na dan njihovog vjenčanja.

Yazdi je ženama rekao da su njihovi grijesi u njima ostavili “iskre nečistoće” koje se mogu očistiti samo seksualnim odnosom s njim, rekli su tužitelji. Potom je svakoj od navodnih žrtava rekao da imaju posebne duše i da nikome ne govore o njegovim djelima. Novac koji su mu dali položen je na nekoliko bankovnih računa pod različitim imenima kako bi se sakrile transakcije, tvrdi se.

Yazdi je služio kao rabin u zajednici Amudei Hashalom (Stupovi mira) u Buhari od 1990-ih, a također je vodio njihovu neprofitnu organizaciju. U svojim svakodnevnim lekcijama podučavao je koncept “poništenja uma”, što znači odustajanje od intelektualnih ili osobnih misli i umjesto toga prihvaćanje isključivo vrijednosti i principa Tore.

Rabin je rekao da je bio jedan od samo 36 pravednika koji su mu osigurali nastavak postojanja na ovom svijetu. Navodi su pomogli njegovim sljedbenicima da ispune svaki njegov podmukli zahtjev, rekla je policija.

Yazdi je rekao da može komunicirati s mrtvim rabinima i samom božanskom prisutnošću kada razgovara sa svojim sljedbenicima, navodi se u optužnici.

Prve optužbe protiv njega podignute su 2004. godine kada mu je rabinski sud zabranio podučavanje, sastajanje sa ženama ili savjetovanje sa njima.

Navodna žrtva ga je 2007. godine prijavila policiji, a 2016. sklopio je nagodbu na sudu nakon što je unatoč nalogu ovrhovoditelja pokušao pobjeći iz zemlje.

To je posljednja u nizu optužbi u koje su uključene osobe visokog profila u izraelskoj ultraortodoksnoj židovskoj zajednici.

Previous articleU Rijeci teško ozlijeđene dvije pješakinje
Next articleFIFA pred odlukom o izbacivanju reprezentacije sa Svjetskog prvenstva, već se zna i tko će ih zamijeniti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here