Home Sport Svjetski kup: Snježana Pejčić osvojila zlato u mješovitom paru!

Svjetski kup: Snježana Pejčić osvojila zlato u mješovitom paru!

938
0
LONDON, ENGLAND - AUGUST 04: Snjezana Pejcic of Croatia competes during Women's 50m Rifle 3 Positions Shooting Finals on Day 8 of the London 2012 Olympic Game at the Royal Artillery Barracks on August 4, 2012 in London, England. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Najbolja hrvatska streljašica Snježana Pejčić i Indijac Divyansh Singh Panwar pobjednici su natjecanja mješovitih parova u gađanju zračnom puškom, kojim je u petak u kineskom Putianu završeno finale Svjetskog kupa.

U natjecanju za zlatnu medalju Pejčić i Panwar bili su bolji od Indijke Apruvi Chandele i Kineza Changdonga Zhanga koje su pobijedili sa 16-14.

U finalnom meču pucalo se 15 metaka. U svakoj seriji su rezultati para zbrajani i par koji je imao bolji rezultat dobio je dva boda. U slučaju istog zbroja, rezultat bi bio 1-1. Pejčić i Panwar su gotovo cijelo vrijeme bili u zaostatku, da bi u posljednje dvije serije nadoknadili zaostatak 12-14. U tim je serijama hrvatska olimpijka imala pogotke 10,7 i 10,8 te na taj način značajno doprinijela osvajanju zlatnog odličja.

Broncu su osvojili Britanka Seonaid McIntosh i Kinez Haonan Yu koji su u borbi za brončano odličje pobijedili Korejku Eunheau Jung i Rusa Sergeja Kamenskija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here