Vijesti

Švorinić: I u Europi ima fašista ali ozbiljne stranke s njima ne pregovaraju!

Švorinić: I u Europi ima fašista ali ozbiljne stranke s njima ne pregovaraju!

Jovica Radmanović i Danko Švorinić

Zajedničku tiskovnu konferenciju na temu posljednih događaja u hrvatskoj organizirali su u Rijeci predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić i predsjednik Demokratskog saveza Srba Jovica Radmanović.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić ocijenio je da je hrvatska vlada tjednima ozbiljno pregovarala o pitanju može li ustaški pozdrav biti blizu ustaškoga koncentracionog logora.
– Temeljne europske i građanske ljudske vrijednosti za hrvatsku vladu postale predmet političke trgovine. Ploča je na kraju maknuta deset kilometara dalje ali je svojim rješenjem Ministarstvo uprave praktično legaliziralo fašističku ikonografiju u javnom prostoru, istaknuo je.
Svugdje u civiliziranom svijetu postoje fašisti i ekstremisti ali ozbiljne političke stranke s takvima ne pregovaraju, ne računaju na njihove glasove, oko njih se gradi sanitarni kordon i oni nisu značajan politički faktor. Za razliku od hrvatskoga primjera gdje premijer pregovara s deklariranim ustašom s hitlerovskim brkovima, a predsjednik najjače oporbene stranke upućuje svadbene čestitke čovjeku koji se slikao ispod kukastoga križa.

On je izrazio nadu da regionalna tijela u Primorsko-goranskoj županiji u vezi sa sličnim zahtjevima neće postupati po rješenju Ministarstva uprave, već će postupiti izravno primjenjujući Ustav.

– Ustavno-pravni stručnjaci, a među njima i Sanja Barić, ocijenili su su sva državna tijela pa tako i lokalne i regionalne samouprave bez obzira na sporno mišljenje Ministarstva uprave dužna izravno primjenjivati ustav koji nedvosmisleno zabranjuje promicanje govora mržnje, rekao je.

Radmanović: Pupovčeva Šesta lička pod komandom HOS-a!

Predsjednik Demokratskog saveza Srba Jovica Radmanović uvjeren je da je premještanje HOS-ove ploče samo nastavak predstave u kojoj sudjeluje i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.
– On po običaju ostaje ukopan u zaštiti osobnih interesa, umjesto da odbije sudjelovati u omalovažavanju srpskih žrtava u Hrvatskoj. NEdavno je bivšem predsjedniku Josipoviću posprdno odgovorio da se od njega ne očekuje da bude Šesta lička. Izgleda da je u međuvremenu Pupovčeva Šesta lička došla pod komandu HOS-a, rekao je Radmanović dodavši da Pupovac djelima pokazuje da je poklonik ustaškoga režima.
– Štetno je da predstavnici Srba sudjeluju kao koalicijski partner u vlasti koja podržava ustaške simbole. Pozivam predstavnike SDSS-a da izađu iz takve koalicije i barem malo umanje sramotu koju nanose srpskom narodu, zaključio je.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

FOTO/VIDEO: Hodao istok i zapad, a policija ‘riješila’ kontraprosvjed!

spMay 18, 2019

Morana Jokić predstavila svoj program za EU parlament

spMay 17, 2019

Horvat smatra da će i 3.maj u kontinuitetu otići u stečaj

spMay 17, 2019

FOTO: Rijeka jutro dočekala prešarana mrzilačkim grafitima

spMay 17, 2019

Komadina: Centar Platak je generacijski projekt u korist naših građana i nastavljamo s ulaganjima

spMay 17, 2019

Petra Mandić: Koja je svrha Rijeka plusa?

spMay 16, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.