Home Vijesti Lista za Rijeku traži smjenu vodstva Čistoće i Ekoplusa (VIDEO)

Lista za Rijeku traži smjenu vodstva Čistoće i Ekoplusa (VIDEO)

1064
8

Ni sastanak gradonačelnika Obersnela s predstavnicima Eko stožera Marišćina nije pridonio rješavanju pitanja baliranog otpada koji se iz dana u dan gomila iznad Marčelja. Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić poručuje kako će zbog posljedica nerada i nekompetencije odgovornih tražiti smjenu vodstva Čistoće i Ekoplusa na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Švorinić se osvrnuo i na ponudu gradonačelnika prema kojoj bi MBO postrojenje trebalo početi raditi već 2013. umjesto 2014. godine.
– Da nije tragično bilo bi smiješno. Projekt kasni 2-3 godine, a sada se ukazuje gradonačelnik i nudi kompromis u vidu skraćenja zakašnjenja na godinu i pol, tvrdi Švorinić i dodaje kako je tom ponudom Obersnel priznao i odgovornost za (ne)poštivanje rokova.

Iz Grada Rijeke i dalje rješenje vide u odlaganju otpada u izgrađene kazete koje još nemaju dozvolu ali u eko stožeru se s tim ne slažu.
– U takvim kazetama nije predviđeno skladištenje nečega što je nepoznatog sadržaja. Kazete se nalaze iznad izvora pitke vode i bez obzira što su navodno zaštićene nepropusnim slojevima za to nema nikakvih kontrolnih mehanizama, poručuje glasnogovornica eko stožera Marišćina Gorana Bardakar. (rd)

8 COMMENTS

 1. Pa Lista udarite u glavu ako ste oporba. Krivac je za Marišćinu drug Slavko Linič, a ne njegovi pioniri tipa Obersnela i Štoka,direktora Čistoće ili onog Šćulca super kadra.

 2. Kakve sada veze ima Lista za Rijeku i Marišćina? Nije mi poznato da su se uopće kandidirali a kamoli dobili neko mjesto u vlasti općine Viškovo.

  Ne znam koliko Zmećanima smrdi s VIŠEVCA, ali očigledno ne dovoljno jako da bi protestirali javno kao stanovnici Marčelja zbog MARIŠĆINE, a Zamećani mogu (ne)glasat za Obersnela, za razliku od Marčeljaca koji mogu (ne)glasat za Petrca i/ili njegovu stranku.

 3. Zaboravih :

  “U takvim kazetama nije predviđeno skladištenje nečega što je nepoznatog sadržaja.”

  1) Zar postoje kazete namijenjene za skladištenje nepoznatog sadržaja ?!?

  2) Zna se što je komunalni otpad i što se može očekivati da će biti “skladišteno”. (Mada naši građani znaju ponekad u kante za smeće odbaciti i (ručne) bombe)

  Argument o blizini izvora pitke vode je za mene krucijalni i sasvim dovoljan zašto je lokacija Marišćina neprimjerena (kao i pitanje (ne)monitoriranja stanja ispod i u kazetama), pa ga ne treba ga “pojačavati” nebulozama o nepoznatom sadržaju.

 4. Nome. Ne podmeći. Lista za Rijeku traži objašnjenja od fiktivnog Gradonačelnika, jer svi problemi sa smećem dolaze iz grada Rijeke.

 5. Lista za Rijeka lovi glasove na jeftinom politikanstvu. Da je riječko smeće izvezeno i da smrdi negdje izvan granica, ma koga bi bilo briga, i tko bi zbog toga tražio gradonačelnikovu ostavku? Ali zasmrdiolo je u dijelu grada (Zamet, za Marčelje ih boli briga) i namirisali su (doslovno) priliku da ulete u medije.

 6. Nome ce nam reci kako to da osim smeca imamo Pavicica na Korzu i nikog drugog?
  Kako to da imamo Franciskovica na Trznicama?
  I Jezica koji zivi kao da se nista nije desilo?

  Tako ej ste vi komunisti sarali Rijeku i sad je doslo vrijeme da pakirate kofere, a ako je smece to prouzrocilo onda je to simbolicno……izbacimo smece iz grada!!

  Cijelu Opatiju cu angazira da glasa za Listu.

 7. Nome, ne znam jesi li ti prirodno glup ili treniraš doma…. Znači po tebi svako političko zalaganje protiv nekog problema koji tišti građane (smrad od deponija, nezaposlenost, zagađenje….) je primjer “politikanstva”. O čemu bi onda tvoji idealni političari/oporbenjaci trebali pričati, o podijeli fotelja i o karnevalu i mediteranskim igrama!?
  Čitaš li ti uopće što pišeš, malo si u kontradikciji s zdravom logikom a i argumenti su ti sasvim slučajno u skladu s onim što su rekli Obersnel i Dorotea Pešić Bukovac…

 8. @vepar, evo ti i treće mogućnosti:

  Lista za Rijeku ima u svom članstvu stručnjaka za pitanje otpada i reciklaže, koji zna najbolje načine manipuliranja s istim, i još ima znanja gdje i kako to najjeftinije ostvariti. Ili pak poznaju nekog nestranačkog čovjeka/grupu sa istim sposobnostima, ili nekog iz neke druge stranke.

  No ozbiljno – Lista za Rijeku ima jednako kvalitetnu ideju kako riješiti problem otpada kao i trenutna garnitura, s tom prednošću da nisu nizašto odgovorni, pa mogu tražiti štogod misle da narod želi čuti u nadi da će sjašiti Kurta da uzjaši Murta, pa da me neki budući vepar optuži da su mi argumenti “slučajno u skladu sa onim što je rekao Švorinić”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here