Vijesti

Švorinić na Zametu: Centralizam treba poslati u povijest!

Švorinić na Zametu: Centralizam treba poslati u povijest!

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić je na završnom koalicijskom skupu IDS-PGS-RI Zametu izjavio kako „decentralizacija, kao okosnica našeg programa, donosi racionalniju i efikasniju javnu administraciju, razvoj gospodarstva, stavlja resurse u funkciju razvoja i donosi bolji život svim naših građanima, ali i cijeloj Hrvatskoj. Kroz decentralizaciju, cijela Hrvatska može učiniti više i bolje, a upravo je to ono za što se ova prirodna koalicija – IDS-PGS-RI zalaže“.
Švorinić je dodao kako „lokalna i regionalna samouprava trebaju imati veće ovlasti i odgovornosti i to je ono za što će se naši zastupnici u Saboru u narednom mandatu boriti“.
– Centralistički sustav treba konačno poslati u povijest jer je kao model zastario i ne koristi ga nijedna razvijena zemlja Europske Unije. Nije fer da svaka institucija ima sjedište u Zagrebu i zato ćemo se mi zalagati, između ostalog, da se Ministarstvo pomorstva napokon preseli iz Zagreba u Rijeku. Mislim da je to logično, uzimajući u obzir da je Rijeka najvažnije prometno i pomorsko čvorište“.
Osvrnuo se i na činjenicu prema kojoj, kakao je kazao, građani regionalističku koaliciju sve više prepoznaju i kao jedinu relevantnu građansku opciju u 8. izbornoj jedinici.
– Građani nam sve više prilaze iz razloga što je SDP skrenuo opasno udesno. Za razliku od njih, mi ne mijenjamo svoja uvjerenja i nikada nećemo iznevjeriti vrijednosti koje živimo u naše dvije najrazvijenije regije.

– Istra i PGŽ danas najrazvijenije regije Hrvatske, ali to se nije dogodilo slučajno. Rezultat je to prije svega predanog rada i truda naših ljudi i gospodarstvenika, ali i realizacije strateških projekata i politika koje je predvodila koalicija IDS-PGS-RI, kazao je predsjednik IDS-a Boris Miletić na završnoj tribini u Primorsko-goranskoj županiji koalicije IDS-PGS-RI.
– Zajedno smo uspjeli stvoriti zaista jake regije koje su u cijelom nizu pokazatelja daleko ispred ostatka Hrvatske. U proteklom razdoblju realizirali smo seriju uspješnih projekata i istim tempom nastavljamo dalje, kazao je Miletić dodavši kako je „cilj koalicije IDS-PGS-RI vrlo jasan: osigurati stabilnost Istri, Rijeci, Liburniji i Kvarnerskim otocima i omogućiti im još brži gospodarski razvitak“.
Na prepunom sportsko-rekreacijskom igralištu Doma Zamet u Rijeci, prisutnima su se obratili i predsjednici PGS-a i Liste za Rijeku, Darijo Vasilić i Danko Švorinić.
– Naše regije imaju veliku snagu, ali nažalost, često su sputavane od strane centralne države. Primorsko goranska županija je uz bok najjače regije u Hrvatskoj, istarske regije, i uz IDS koji je definitivno zaslužan što je Istra postala tako jaka regija i predvodnica svih ostalih hrvatskih regija. Pred nama je velika odgovornost – predstavljati otvorenost, multietničnost i multikulturalnost Istre, Rijeke, Liburnije i Kvarnera u Hrvatskoj te prenijeti kvalitetu društvenih odnosa koje ovdje baštinimo na ostatak zemlje, kazao je Vasilić.
– Koalicija IDS-PGS-RI jedina je stabilna politička opcija koja ne gubi podršku svojih građana i na to smo ponosni, kazao je Vasilić dodavši da mu je „iznimno drago što smo se okupili danas u velikom broju kako bismo poduprijeli projekte koje koalicija IDS-PGS-RI zagovara, za koje se bori i za koje će se, vjerujem, izboriti.
– Mi se borimo za naše ljude, za naše gospodarstvo i za naše projekte, zaključio je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Nove inicijative novog omišaljskog rukovodstva Liste za Rijeku: Omišalj treba kupališnu žičaru

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.