Home Sport Tadić: Halilović spreman za Šibenik!

Tadić: Halilović spreman za Šibenik!

294
0

Rijeka u Šibenik ide bez Mitrovića, Solana i Galešića, Halilović je daleko od optimalne forme, čekaju se još 2-3 pojačanja, ali novi šef struke Dragan Tadić ne želi čuti ni slovo o problemima, nedostacima, otegotnim okolnostima.

Trener Tadić je na press-konferenciji uoči 1. kola nove sezone emitirao samo pozitivu:

– Normalno da idemo na pobjedu. Prvo kolo je uvijek specifično, za mene posebno jer to će biti moja prva utakmica na klupi A momčadi mog kluba, ali mi smo Rijeka i neke se stvari same po sebi podrazumijevaju. Hoću ekipu s gardom i pobjedu na otvaranju sezone. Izostanci i očekivana pojačanja? Rekao sam već: nema plakanja. Ovi igrači koje imam na treningu za mene su najbolji na svijetu. Jesam, dobio sam ono što sam tražio na pripremama. Pokazali su da su svjesni za koji klub igraju i da u svakom trenutku moraju dati svojih 100%. Znaju što navijači očekuju od njih. Pa ja sam navijač Rijeke i svaki dan kad dolazim na Rujevicu srce mi je puno kad vidim ljude koji po suncu čekaju za sezonske ulaznice, mašu nam, pružaju podršku. I moramo i želimo im vratiti to povjerenje i podršku, ističe trner Rjeke

– Znam sastav, a na dan utakmice ću odlučiti o sustavu, da li s tri ili četiri iza. Halilović je u kadru i konkurira za momčad. On je naše veliko pojačanje, nije 100% spreman, ali ima određenu minutažu u nogama i normalno da ide s nama u Šibenik.

Kapetan Haris Vučkić vraća se u sastav nakon pauze u generalki s Koprom. Uz Tadića je u press centru Rujevice sjedioi Ivan Smolčić. On će igrati desnog beka ili na desnog stopera, ovisno u sustavu za koji se odluče Tadić, Budicin i Đalović.

– Nije mi frustrirajuće što čekamo još pojačanja. Znali smo da će momčad doživjeti brojne promjene i da će se svi ti potezi prijelaznog roka razvući kroz ljeto. Isto se dogodilo i Šibeniku, također su prošli kroz velike promjene. To je sada jedna posve drukčija momčad, s drukčijim načinom igre u odnosu na prošlu sezonu. Puno su kompaktniji, imaju novi, promijenjeni pristup.

Tadić ima jako pozitivna iskustva baš sa Šubićevca iz prošle sezone kad sam kao trener Hrvatskog dragovoljca pobijedio 5-0, odgovarao je na pitanja o ozlijeđenima i rekonvlascentima.

– Mitrović se tek vratio iz Finske s operacije, nećemo špekulirati o tome koliko će mu trebati za oporavak, ali Galešić bi mogao u trenažni proces za tjedan-dva, a velike su šanse da se Solano vrati dosta brže nego što se pretpostavljalo.

Previous articleRobert Nikolić, predsjednik MO Unije: Nove rive za otoke i otočane znače život
Next article(VIDEO) Milanović u Zatonu: Za ovo nema opravdanja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here