Home Sport Tadić o protivniku u Konferencijskoj ligi: Nisu sretni što su izvukli Rijeku...

Tadić o protivniku u Konferencijskoj ligi: Nisu sretni što su izvukli Rijeku (VIDEO)

121
0

Dragan Tadić je novi tehnički direktor Rijeke, dok će momčad kao trener iduće sezone u HNL-u voditi Fausto Budicin, koji je naslijedio Gorana Tomića. Obojica su predstavljena na današnjoj konferenciji za medije. “Nakon odlaska Gorana našli smo se u situaciji na koju nismo računali. U kratkom roku morali smo donijeti odluke.

Odlučili smo se za Rijeku na riječki pogon. Puno znanja, emocije, strasti i ljubavi prema klubu i sigurni smo da smo dobro odabrali”, rekao je generalni direktor Rijeke Robert Palikuča. Negirao je da su bili u pregovorima s izbornikom Malte. “Nije relevantno koja je ideja bila. Ovo je bila naša ideja otpočetka. Gledali smo postoji li bolje rješenje. Treba nam vremena da posložimo stvari”, poručio je Palikuča.

Tadić je kao igrač riječkog kluba upisao 199 nastupa i osvojio dva Kupa, dok je Budicin odigrao 158 utakmica. “Izabrali smo da idemo s tandemom. Svatko ima svoje znanje i vrline koje će biti prednosti za Rijeku. Dragan je kao tehnički direktor malo odgovorniji. Fausto neće biti pomoćni, već glavni trener”, dodao je Palikuča.

Među ostalim, pohvalio je Tadićev rad u Hrvatskom dragovoljcu, koji je prošle sezone ispao iz prvoligaškog društva. “U Dragovoljcu je bilo nekoliko igrača koji će sada biti u rosteru Rijeke, pa će sada nastaviti zajednički rad. Već nakon prvih treninga osjetimo da je ovo jako dobra odluka”, smatra Palikuča.

U vezi s transferom rekao je da “ima puno pokreta”, najavio da će danas biti službeno predstavljen jedan igrač te dodao da o ostalim poslovima, koji nisu kompletirani, ne želi pričati. “Izlazni transferi uvijek mogu puknuti. Pokušavamo da ako jedan igrač ode, drugi dođe.”

“Sretan sam, velika odgovornost je pred nama. Hvala predsjedniku Damiru Miškoviću i upravi, ne moram naglašavati koliko volim Rijeku. U klubu sam bio od pionira do seniora, osvojio dva Kupa Hrvatske, bio sam i pomoćni trener… Iznimna mi je čast i ponos što sam ovdje”, izjavio Dragan Tadić.

“Hvala svima koji su nam čestitali na imenovanju, drago mi je da su reakcije javnosti pozitivne i to je dodatna obaveza za nas da opravdamo povjerenje i potvrdimo da smo stručni i adekvatni da ispunimo ciljeve”, poručio je Budicin.

Tadić je na pitanje novinara rekao da bi želio imati između 20-25 igrača. O formaciji zasad nije govorio. “Volim napadački nogomet, ali bez defenzive nema ozbiljnog nogometa. Strah ne postoji, pritisak je uvijek pozitivan. Nemam pritisak javnosti. Rijeka je velik klub. Da Fausto i ja ne vjerujemo u sebe, ne bismo bili ovdje”, naglasio je Tadić.

“Cilj je što se bolje plasirati i igrati. Nitko nije rekao da moramo biti prvaci, ali ako se ukaže šansa, Rijeka će kao velik klub napraviti sve da se to ostvari”, zaključio je Tadić. “U nogometu ne postoji alibi vremena. Imamo igrače koje imamo, kadar koji će doživjeti promjene po pitanju transfera. Pripremamo se ozbiljno s igračima koje imamo.

Reakcija igrača je pozitivna. Cilj je odraditi dobre pripreme i pobijediti iduću utakmicu”, istaknuo je Budicin. Potom su ga pitali o drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, u kojem će Rijeka igrati protiv švedskog Djurgardensa.

“Na prvu možda najjači protivnik kojeg smo mogli izvući. No mislim da ni oni nisu sretni što su izvukli Rijeku. Do Djurgardensa ima skoro mjesec dana. Imamo vremena za pripremu. Idemo korak po korak. U Kranjskoj Gori naglasit ćemo taktički dio”, misli Budicin.

Devet igrača Rijeke tijekom proljeća igralo je na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu. “Dobro ih poznajemo, surađivali smo s njima u omladinskom pogonu, a ja sam ih trenirao i u Dragovoljcu. Neki će sigurno biti u rosteru Rijeke.

S tih 15-16 utakmica za Dragovoljac dobili su veliko iskustvo. Pokazali su da se na njih može računati”, objasnio je Tadić. “Nema mladih i starih. Dobar si ili nisi. Sigurno će netko dobiti šansu”, dodao je Tadić, poručivši kako prate Djurgardens.

Previous articleNenad Periš: Matej je tajnu odnio u grob, ne znam zašto je uzeo narkotike
Next articleBivši reprezentativac ostao bez kluba: Traže ga Dinamo, Rijeka i Osijek!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here