Home Sport Talijanski mediji: Riječki vaterpolist se nazvao gladijatorom, a izazvao je dramu za...

Talijanski mediji: Riječki vaterpolist se nazvao gladijatorom, a izazvao je dramu za psihijatriju

405
0

Sven Augusti Santini (22), hrvatski vaterpolist rimskog Lazija, izveo je nevjerojatan incident prema pisanju talijanskih medija.

Hodao je gol po kolniku Vie del Foro Italico, široke i prometne ulice u sjevernom dijelu Rima koja vodi do sportskog kompleksa gdje se nalazi Olimpijski stadion.

Pri tome su ga izbjegavali motociklisti i automobili, ali u tom izbjegavanju je jedan automobil doživio nesreću te su vozač i suvozač u dobi od 22 i 23 godine ozlijeđeni i prebačeni u bolnicu.

Nakon što su došli karabinjeri, Augusti Santini je navodno napao redarstvenike te je priveden.

Ugledni Il Messaggero u tekstu naslovljenom “Tko je šampion koji je gol hodao rimskim ulicama?” piše:

“Sven Augusti-Santini, 22, Hrvat iz Rijeke, došao je u Rim početkom kolovoza. Transfer u Lazio izborio je tako što je prošle sezone postigao 37 golova za riječko Primorje. Kada se 190 centimetara visoki i 100 kilograma teški vaterpolist pojavio u Rimu, njegove prve riječi ukazivale su na to da će se ponašati dijametralno suprotno od onog što je sada pokazao. Tada je naime rekao: “Borit ću se kao gladijator.”

Evo što je sve tada govorio: ‘U mojoj zemlji imao sam čast igrati za juniorsku reprezentaciju. Sada sam prvi put član nekog talijanskog kluba i presretan sam zbog toga. Lazio je klub slavne povijesti, a sada je pun mladih igrača te zato svi zajedno možemo puno rasti. Borit ću se za Lazio kao gladijator u vodi.’

Međutim, umjesto toga priredio je dramu za psihijatriju”, poentira Il Messaggero.

Drugi portal, Il Riformista, ima izjave svjedoka Santinijevog performansa:

“Oko 22 sata nekoliko motorista vidjelo ga je kako gol hoda posred ceste. ‘Išao je pravo prema autima, kao da se zalijetao u njih. Tako se Smart i prevrnuo, jer je pokušavao izbjeći njega koji je išao prema autu’, navode izjave te dodaju:

“Kada su na mjesto nesreće došli karabinjeri zatekli su 22-godišnjaka u nenormalnom psihofizičkom stanju. Napao je policajce, koji su ga onesposobili i odveli u bolnicu Umberto I, gdje je i dan kasnije na promatranju i pretragama. Dobio je prijavu zbog opiranja uhićenju i napada na službenu osobu.”

Il Riformista dodaje da je Augusti tijekom gole hodnje posred ceste odmah primjećen i zbog visine, građe i boje kose, pa je na društvenim mrežama odmah napisano: “Karabinjerima je javljeno da se posred Corse Francie šeće tip koji izgleda kao Brad Pitt. Ovo je pisalo u jednom postu: “Hoda potpuno gol posred ceste pune auta. Čuvajte se ako vozite tim dijelom, ali prije svega, spasite tog prelijepog luđaka!”

Ovaj talijanski portal dodaje: “Prema fotografijama koje je dijelio na društvenim mrežama, činilo se da se Santini dobro snašao u Rimu. Posljednje slike pokazuju ga kako s djevojkom šeće Rimom te uživa u gradskim ljepotama i znamenitostima. Međutim, te večeri je doživio pomraćenje uma.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here