Home Mozaik Teksas, izvršena smrtna kazna za ubojicu petogodišnje djevojčice

Teksas, izvršena smrtna kazna za ubojicu petogodišnje djevojčice

129
0

David Renteria (53) oteo je malu Alexandru Flores, a zatim ju je zadavio i spalio. Dobio je smrtonosnu dozu pentobarbitala

U Texasu, u kaznionici Huntsville, izvršena je smrtna kazna Davidu Renteriji (53), krivcu za smrt petogodišnje djevojčice. Muškarac je oteo malu Alexandru Flores 2002. iz Walmartove trgovine, zatim ju je zadavio i spalio njezino tijelo. Renteria je proglašen mrtvim 11 minuta nakon što je primio smrtonosnu dozu pentobarbitala.

Smrtna kazna 

Prije pogubljenja Renteria je molio, pjevao i tražio oprost. “Žao mi je za sve nedjela koja sam počinio. A onima koji su prizivali moju smrt, koji me namjeravaju ubiti, opraštam”, rekao je prisutnima glasno i jasno. Potom je ubojica otpjevao himnu na španjolskom, molio se s duhovnim vođom koji je stajao pokraj njega i otpjevao još jednu himnu na engleskom nakon što su svjedoci, uključujući žrtvine rođake, ušli u komoru smrti i gledali  kroz prozor na nekoliko metara od njega.

Američki ubojica 

“Nema dana kada ne razmišljam o sudbonosnim događajima toga dana i onome što se dogodilo”, rekao je ubojica djevojčice gledajući u rodbinu svoje žrtve, “nema riječi kojima bih opisao ono što proživljavate i ja to razumijem.” Zatim se okrenuo svojoj sestri i prijatelju, koji su gledali kroz drugi prozor: “Volim te, stvarno te volim. Vidimo se u sljedećem životu.” Na kraju je počeo izgovarati Oče naš, dok je sedativ počeo teći njegovim venama. “Mogu ga okusiti”, rekao je prije nego je umro.

Komentar djevojčičinog brata 

“Trebale su proći 22 godine”, komentirao je brat ubijene djevojčice Ignacio Fuasto na kraju smaknuća, “ali došlo je vrijeme. Gotovo je. Napokon se možemo početi liječiti od 22 godine za vrijeme kojih smo se pitali što će se dogoditi”, dodao je.

Previous articleProslavio plasman na Euro, pa uznemirio komšiluk: Majica koju je obukao sije strah u Srbiji
Next articleTorba koju su u svemiru izgubile astronautice ISS-a

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here