Home Vijesti Teške borbe u Donbasu, Rusi napreduju kod Popasne!

Teške borbe u Donbasu, Rusi napreduju kod Popasne!

187
0

Čini se da su ruske i separatističke trupe zauzele Orihove, Novozvanivku i Vrubivku oko Popasne.
Obje strane izvještavaju o teškim borbama u Komyshuvakhi, Toshkivki, Zolote, Avdiivka, Novoselivka, Volodymyrivka i Vodiane. Borbe se sada vode u predgrađu Severodonjecka.

Proruski mediji izvještavaju o borbama u Bilohorivki i Privilji. To bi značilo da su Rusi uspjeli prijeći rijeku Siverskyi Donets. Nema potvrde niti naznaka da su to učinili.

Zbunjujuće vijesti o Limanu: Neki izvještaji spominju da su ukrajinske snage digle u zrak most do Limana. Drugi izvori govore o tome da su ukrajinski saperi uništili malu branu kako bi usporili Ruse. Što god bilo, čini se da je ukrajinski garnizon u Limanu sada izoliran i okružen ruskim snagama s tri strane.

Ukrajinski saperi detonirali su i željezničke mostove koji povezuju Rubizhne sa Severodonjeckom.

Garnizon Azostal se predaje:
U priopćenju je Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine objavio da su “ukrajinske snage završile svoju borbenu misiju u Mariupolju i da je zapovjednicima postrojbi stacioniranih u Željezari Azovstal naređeno da spase živote svog osoblja”.
Zapadni mediji usvojili su “Newspeak” za izvještavanje o situaciji u Mariupolju i govorili su o “prebacivanju” garnizona Azovstal, niti jednom nisu spomenuli riječ “predaja”. Međutim, ono o čemu ovdje govorimo je doista predaja. Garnizon je razoružan i prevezen. Ranjeni su prevezeni u lokalne bolnice. Ostali su prebačeni u logore separatista i ruskih zarobljenika. Što slijedi dalje za te ljude, nepoznato je: detalji sporazuma sklopljenog između dviju strana, kao i UN-a i Crvenog križa, držani su u tajnosti. Ukrajinska strana govori o budućoj razmjeni zarobljenika između Rusije i Ukrajine. Separatisti govore o ratnom sudu koji sudi ljudima iz garnizona Azovstal. U Moskvi, neki članovi Dume žele potpisati zakon kojim se sprječava uključivanje “nacista” u buduće sporazume o razmjeni zatvorenika između dviju zemalja.

Vojarna 169. centra za obuku u Desni (Černigovska oblast) pogođena je s nekoliko ruskih projektila. Šteta je velika i sigurno je bilo žrtava, ali Kijev obično ne komunicira o vojnim gubicima… Ruski udari na Harkov i Nikolajev. Ruski udari na Yavoriv koji uključuju najmanje desetak projektila: Neki su ciljali vojnu bazu Yavoriv, ​​u kojoj se također nalaze objekti programa Ukrajina-NATO Partnerstvo za mir. Drugi projektili ciljali su željezničku infrastrukturu u gradu. Ruski udar na skladište goriva i tvornicu u Bakhmutu. Ruski udar na tvornicu u Soledaru. Ruski udar na Slavjansk. Ruski udari u blizini mosta Zatoka u regiji Odessa.

Ukrajinske operacije u Harkovskoj oblasti: Čini se da su žarišne točke ruska prisutnost duž ruske granice (sjeverno od Harkova) i ukrajinske snage koje ispituju rusku obranu duž zapadne obale rijeke Siverskyi Donets.

Sedam južnoafričkih oklopnih vozila “Mamba” sada je u ukrajinskoj službi.
Italija je odobrila isporuku 155 mm haubica FH70 Ukrajini.
Tri “američka” Mi-17 stigla su u Ukrajinu. 11 takvih platformi namijenjeno je za isporuku ukrajinskim oružanim snagama.
Ukrajina je sada postala najveći primatelj američke vojne pomoći ispred Izraela i Egipta.
Rusko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je protjerivanje 85 španjolskih, francuskih i talijanskih diplomata. Poteza od glave do pete kao reakcija na ruske diplomate koji su ranije ove godine proglašeni personama non grata u spomenutim zemljama.
Potpredsjednik ruske vlade posjetio je Herson i rekao da će regija “zauzeti mjesto koje mu pripada u ruskoj obitelji”.

Previous articleOvako su izgledali zadnji dani života Mateja Periša: Grbić iznio šokantne informacije telefonski signal pokazuje trenutak smrti?
Next articleEintracht pobjednik Europske lige!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here