Home Najnovije Tomljanović: Grad Rijeka odlučuje o predsjedniku

Tomljanović: Grad Rijeka odlučuje o predsjedniku

644
0

Koliko god riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u svakom obraćanju medijima kad je u pitanju riječki nogometni prvoligaš nastoji jasno i glasno dati do znanja da nema namjeru izravno se uplitati u rad kluba, ovih će dana ipak odlučivati o novom predsjedniku HNK-a »Rijeke«. Tako barem tvrdi predsjednik Skupštine dr. Žarko Tomljanović.
– Datum Skupštine još uvijek nije poznat – kaže Tomljanović. – Prije nego što budemo odlučivali o datumu, najprije moramo imati čvrstoga kandidata. Moramo pronaći osobu koja će nam dati čvrste garancije da neće u pola godine spiskati novce što će nam uskoro uplatiti »Hajduk« na ime odštete za braću Sharbini. Najprije moramo obaviti konzultacije s ljudima iz Grada Rijeke, želimo čuti njihovo mišljenje.
Za mišljenje gradskih otaca trebe pričekati gradonačelnikov povratak s godišnjega odmora, koji navodno traje do srijede. U međuvremenu je kandidaturu istaknuo jedino Saša Matijaš, član aktualnoga saziva riječke nogometne vlade i vlasnik »Textuma«, koji će za sebe će reći da je politički neovisan, da nema sumnjivih prihoda i neplaćenih poreza i da u cijelu priču ulazi isključivo iz ljubavi prema klubu. Kao eventualni nedostak može mu se spočitavati manjak iskustva. Riječkim kuloarima odnedavno u kontekstu novoga predsjednika kola ime Ivana Turčića, građevinskoga poduzetnika s otoka Krika, vlasnika tvrtke »Ivet«, jednoga od rijetkih članova Izvršnoga odbora riječkoga prvoligaša koji je svojedobno redovito pratio čak i gostujuće utakmice »bijelih«. Što on kaže za sebe?
– Sve su opcije otvorene, ne mogu reći ni da ni ne, ali s obzirom na situaciju u gospodarstvu, prije ne – kaže Turčić. – Iskreno, ne razmišljam o tome, ja ću i dalje maksimalno pomagati klubu i ispunjavati svoje ugovorne obveze, ali treba biti realan. Ja sam u svakom poslu ozbiljan, ne želim se prihvatiti nekoga posla ako znam da u njemu ne mogu uspjeti. Zna se koliko je potrebno sredstava da bi klub funkcionirao na optimalnoj razini, mislim da u ovom trenutku iza kluba moraju stati Grad Rijeka i županija.
Nije Turčić jedini koji tako razmišlja i ne treba čuditi što će čelnici riječkoga prvoligaša najprije potražiti mišljenje o novom predsjedniku na adresi Korzo 16.
– Očekujemo da će Grad Rijeka istaknuti svoga kandidata. Što ako ga ne istakne? Onda ćemo tražiti dalje, sve dok ne pronađemo pravu osobu. Grad Rijeka će reći tko je novi predsjednik ili će dignuti ruke od nas. Međutim, nije nikad dignuo ruke, pa neće ni sada. Dakle, mi još uvijek nemamo kandidata, dok ga ne pronađemo morat ćete se tješiti Lucianom Sušnjem, koji u ovakvoj situaciji dobro radi svoj posao – zaključio je dr. Žarko Tomljanović.

Previous articleZbog azijskog tigrastog komarca zaprašivanje Marčeljeve Drage
Next articleKramolc u Rijeku KVIG-u?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here