Home Vijesti Torcida tvrdi da su prostrijeljena 4 njihova člana, policija najavljuje da bi...

Torcida tvrdi da su prostrijeljena 4 njihova člana, policija najavljuje da bi dosta navijača moglo završiti u zatvoru!

230
0

“Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici je, u suradnji s policijskim službenicima, proveo očevid na autocesti A1, kod odmorišta Desinec, povodom napada navijača HNK Hajduk na djelatnike MUP-a.

Prilikom navedenog sukoba policijski službenici uporabili su vatreno oružje te je došlo do ranjavanja dvojice navijača koji su zadobili prostrjelne rane. Dežurni zamjenik izdao je potrebne naloge te se poduzimaju i druge mjere radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica”, stoji u objavi DORH-a.

Međutim, izvor iz Torcide za Telegram kaže da su sinoć vatrenim oružjem ranjena četvorica navijača, dok je još jedan okrznut. ‘Ovo će biti vrlo neugodna priča za MUP”, dodaje taj pripadnik Torcide.

Podsjetimo, po završetku jučerašnje utakmice Hajduk Dinamo u Zagrebu navijači Hajduka (Torcida) pri povratku u Dalmaciju sukobili su se s policijskim službenicima na autocesti A1. Tada su, kako je ranije priopćila policija, vatrenim oružjem ranjene najmanje dvije osobe “koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike”. U sukobima je ozlijeđeno i desetak policijskih službenika.

Situaciju je za HRT komentirao i odvjetnik Veljko Miljević koji je kazao kako onima koji su sudjelovali u incidentu prijeti i zatvorska kazna. “Čujem da je preko 20 ozlijeđenih. To je sasvim sigurno element potreban za distinkciju između onoga što predstavlja prekršaj kao kažnjivu radnju, prekršaj protiv javnog reda i mira, i to teški prekršaj, i onoga gdje smo već u poziciji i u sferi kaznenih djela”, rekao je Miljević.

Dodao je da je za ovakvo djelo najozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira predviđena zatvorska kazna. “Ovdje će kaznenom odgovornošću biti obuhvaćeno više osoba, sigurno više od 10 osoba”, zaključio je. Policija je za danas u 14 sati najavila konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti više detalja o jučerašnjem događaju, odnosno vjerojatno objaviti što su utvrdili dosadašnjom istragom incidenta.

Previous articleNladi motorist vraćajući se sa sprovoda prijatelju koji je poginuo na motoru
Next articleStručnjak: Zbog blokade i užasa na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca treba uvesti ove 3 mjere

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here