Home Biznis Trajekt Giuseppe Franza napušta Rijeku, Talijani prijete tužbom Europskoj Komisiji!

Trajekt Giuseppe Franza napušta Rijeku, Talijani prijete tužbom Europskoj Komisiji!

3835
0

Ovog ljeta talijanski Caronte & Tourist nije mogao uspostaviti trajektnu liniju Rijeka-Porozina, formalno zbog nedostatka dozvola koje je trebao ishodovati, piše portal Brodovi u Rijeci.

Njihov brod Giuseppe Franza cijelo je ljeto ostao vezan na Orlandovom gatu riječke luke, a prvotna namjera brodara bila je održavati liniju Rijeka-Porozina od sredine srpnja do kraja rujna.

Službeno su razlog bile dozvole, no talijanski brodar smatra da je glavni razlog taj što bi bili konkurencija državnoj kompaniji Jadroliniji.
Smatraju da im je linija namjerno sabotirana te će poduzeti određene pravne radnje protiv odgovornih koji su im prema njihovim riječima, onemogućili tržišno natjecanje što je protivno EU pravilima.

Planiraju pokrenuti slučaj u Bruxellesu gdje će prijaviti hrvatsku vladu nadležnom uredu za zaštitu tržišnog natjecanja zbog ograničenja tržišta.

Nakon više od tri mjeseca boravka na vezu u riječkoj luci Giuseppe Franza bi do kraja ovog tjedna trebao napustiti Rijeku, ali Talijani nisu odustali. Planiraju se vratiti iduće ljeto te još udvostručiti svoju prisutnost na hrvatskom Jadranu, uspostavom i linije Prizna-Stara Novalja, uz Rijeka-Porozina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here