Home Sport Transfermarkt ažurirao brojke, vrijednost momčadi Rijeke narasla 10 milijuna eura!

Transfermarkt ažurirao brojke, vrijednost momčadi Rijeke narasla 10 milijuna eura!

154
0
441192476 847945637362631 4391423502667306753 n
Foto: HNK Rijeka

Transfermarkt je nedavno ažurirao vrijednosti igrača Hrvatske nogometne lige (HNL), donoseći značajne promjene na ljestvici najvrednijih momčadi. HNK Rijeka ostvarila je impresivan skok u vrijednosti, povećavši svoju ukupnu procjenu za deset milijuna eura. Sada vrijednost momčadi iznosi 44,25 milijuna eura, što je čini jednom od najvrednijih ekipa u HNL-u.

Dinamo Zagreb i dalje na vrhu

Dinamo Zagreb i dalje drži poziciju najvrednije momčadi u HNL-u s procijenjenom vrijednošću od 74,85 milijuna eura. Hajduk Split je drugi na ljestvici s vrijednošću od 52,48 milijuna eura. Četvrtoplasirani Osijek ima momčad vrijednu 23,7 milijuna eura, čime zaokružuje vrhunske ekipe u hrvatskom nogometu.

Najvrijedniji igrači HNK Rijeka

Najvredniji igrači HNK Rijeka sada su Niko Janković i Toni Fruk, čija je procijenjena vrijednost po 5 milijuna eura. Nediljko Labrović također bilježi porast vrijednosti na 4,5 milijuna eura, dok je Marco Pašalić procijenjen na 4 milijuna eura. Stoperi Niko Galešić i Mate Radeljić vrijede 2,5, odnosno 2 milijuna eura.

Bekovi Bruno Goda i Smolčić sada vrijede po 2 milijuna eura, a vrijednost Veldina Hodže narasla je na 3,5 milijuna eura. Među eksponatima u svlačionici bijelih cijena je porasla i Lindonu Selahiju koji sada vrijedi 3 milijuna eura te Marku Pjaci koji je narastao na 2,5 milijuna eura.

Martin Baturina – najskuplji igrač HNL-a

Najskuplji igrač HNL-a i dalje je Martin Baturina iz Dinama. Njegova vrijednost sada iznosi okruglih 20 milijuna eura, što je povećanje od dva milijuna eura u odnosu na prethodnu procjenu.

Zaključak

Ove promjene na Transfermarktu odražavaju rast i razvoj igrača unutar HNL-a. HNK Rijeka ostvarila je značajan napredak u vrijednosti, dok Dinamo i dalje dominira kao najvrednija momčad. Rastuće vrijednosti igrača poput Martina Baturine, Nika Jankovića i Tonija Fruka potvrđuju kvalitetu i potencijal koji se razvija unutar hrvatskog nogometa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here