Home Mozaik Tri osobe zaražene koronom u HNK “Ivan pl. Zajc”: Odgođen dio programa

Tri osobe zaražene koronom u HNK “Ivan pl. Zajc”: Odgođen dio programa

1502
1

Obavještavamo da su u HNK “Ivana pl. Zajca” potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom.

Oboljeli od Covida-19 su iz Opernog zbora zbog čega su sve njegove članice i članovi, prema odluci epidemiologa, upućeni u samoizolaciju.

Zbog toga, nažalost, u naredna dva tjedna nećemo biti u mogućnosti izvesti planiranu premijeru te reprize opere “Carmen”, kao ni Mozartov Requiem, javili su iz HNK “Ivana pl. Zajca”.

Kako bismo izbjegli da se naše gledateljice i gledatelji drugih programa osjećaju nelagodno u Kazalištu, uprava HNK “Ivana pl. Zajca” je procijenila da je u ovoj situaciji najodgovornije i najkorektnije odgoditi i druge predstave koje su bile na repertoaru u ovome tjednu (Il vangelo del nemico 21.10., Plamteća voda od 22. i 23. 10. ) te ih izvesti naknadno, u što skorije vrijeme.

Dramski i baletni kazališni ansambli nastavljaju s radom i pripremama novih kazališnih programa za studeni i prosinac.

O nastavku programa sljedećeg tjedna i mogućim promjenama uskoro ćemo informirati javnost.
Vidimo se uskoro ponovno u riječkom HNK. S ezona naslovljena “Opstanak” tek je započela.
Našim kolegicama i kolegama, kao i svima drugima pogođenima epidemijom, želimo što brže ozdravljenje i oporavak, navodi se u priopćenju

1 COMMENT

  1. zašto bi se gledatelji osjećali neugodno? odgođena jedna predstava a onda odgode sve i zatvore kazalište? Da li to znači da kazalište dakle ne radi za gledatelje i do kad? Onda proglašavamo stečaj kazališta, svi na ulicu i osnovat ćemo novo Kazalište koje će gledateljima nuditi sadržaje a ne isprike i opravdanja. Eto dok se ljudi trude u svim segmentima društva minimalizirati učinke korone i ograničenja – kazalište se trudi još manje raditi svoj posao. Ako je jedna predstava odgođena, ne bi li druge trebale popuniti njen termin? Naravno, kad bi Uprava radila za gledatelje, da prodaju karte. Budući da njima ni plaće ni ništa ne ovisi o gledateljima, samo su hladno odlučili da HNK ovog tjedna neće raditi za građane, za one koji plaćaju poreze da uvijek imaju kazalište u svojem gradu. E pa onda ovo nije moj grad, ako je kazalište samo firma za primat plaću a ne simbol civilizacije i civiliziranih vrijednosti društva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here