Home Mozaik Trik koji koriste supermodeli kada žele smršaviti: Jedu sve, a kilogrami se...

Trik koji koriste supermodeli kada žele smršaviti: Jedu sve, a kilogrami se troše – bez gladovanja!

299
0
Foto: Pexels

Nije tajna da su manekenke, posebno supermodeli, kako one stare tako i nove, jedne od najljepših i najzgodnijih žena na svijetu.

No, iako je jasno da postoje određene prehrambene restrikcije, kad pogledate njihove intervjue, oni se sve do prvog kunu da jedu sve što konzumiraju i drugi “smrtnici”, ali da i oni, kao i svi drugi, imaju cheat days, kada na njihovom jelovniku su pizza, hamburgeri ili slatkiši. Pa ako je sve to istina, kako onda uspijevaju imati tijelo bez natruhe “viška” ili celulita?

Ruku na srce, činjenica je da ako želite fit liniju poput Cindy Crawford, Naomi Kebbell ili ovih novijih manekenki – Gigi i Belle Hadid, Kendall Jenner i drugih, svakako ćete morati više raditi u teretani, ali i promijeniti svoju dijeta.

No ako vas muči nekoliko kilograma koje ne možete skinuti, stari trik kojeg slijedi slavna “šestorka” – Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford i Christy Turlington – svakako može pomoći vas.

Naime, uvijek su prije modnih revija koristili “caku” uz koju su vrlo brzo gubili kilograme, odnosno prestajali jesti kad je najslađe. Možda ovo zvuči čudno, ali čak su i Cindy i Claudia objasnile kako ovaj trik funkcionira.

Budući da je ključ svake dijete nekoliko malih obroka, na ovaj način prvo slijedite činjenicu da ćete jesti u više navrata. Tako ćete izbjeći prejedanje.

“Kada osjetite sitost, to je trenutak kada biste trebali stati”, rekla je jednom prilikom Claudia. “Sve preko toga je prejedanje, odnosno jedete jer vam se sviđa okus te hrane, a ne zato što vam treba”, dodala je.

Cindy je također istaknula kako je dobro i polako žvakati, što je dokazano jedna od najboljih metoda. “Navikli smo žuriti i jesti s nogu, odnosno samo unosimo hranu u tijelo”, objasnila je.

“Jedite polako, žvačite i prestanite kad je najbolje. Čak i ako to znači da ćete za pola sata, kad ponovno osjetite glad, početi jesti više. Ali nećete opteretiti svoje tijelo, natjerat ćete ga da probavi bez naprezanje.”

Mnogi koji su se okušali u ovakvom načinu prehrane uvjerili su se da zaista funkcionira, a mnogi nutricionisti složili su se da je ovo dobar način da prije svega prilagodite porcije i dovedete se u kalorijski deficit potreban za mršavljenje.

Dakle, prestajete jesti “kad je najljepše”, a na ovaj način ćete rezultate vidjeti nakon 10 dana. U mjesec dana možete izgubiti i do 8 kilograma, tvrde neki, no rezultati su različiti od osobe do osobe.

I stvarno, ako bolje razmislite – na primjer, jedete čokoladu. Sigurni smo da ćete nakon prve kocke dobiti potrebnu količinu šećera. Ako tada staneš i kasnije eventualno uzmeš još jednu kocku, to će na kraju dana biti 2 kockice čokolade, a ne dva reda kako bi inače bilo.

Sporijim žvakanjem uživate u okusu i zadovoljavate hormon sreće. No, za učinkovite rezultate bilo bi dobro hraniti se zdravo jer ste u tom slučaju sigurni da se kilogrami neće vratiti. Uostalom, pokušajte i sami i pokušajte ustrajati, možda je upravo ovaj trik supermodela ono što vam treba da liniju konačno dovedete na željenu razinu.

Previous articleTop 10 klubova Balkana: Dinamo prvi, Riječani među 10
Next articleOdsjekli zmiji glavu, a onda se dogodila scena iz noćne more (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here