Home Biznis Grupa građana: Studija o LNG terminalu pristrana

Grupa građana: Studija o LNG terminalu pristrana

984
0

Premda je javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš LNG terminala u Omišlju gotova, strasti se ne smiruju. Troje građana tako je uputilo predstavku Vladi u kojoj zahtijevaju hitno formiranje novog, neovisnog povjerenstva za ocjenu studije.Smatraju da je sadašnje povjerenstvo pristrano i da nije prihvatilo nijednu primjedbu iznesenu u javnoj raspravi.

Projekt LNG terminala te Studija utjecaja na okoliš lažni su i nude prazna obećanja. Terminal će donijeti minimalnu korist i Hrvatskoj i županiji, a veliku štetu otoku Krku. U predstavci upućenoj Vladi tražimo da se zaštite stanovnici Krka te da se osnuje nezavisno, kritično povjerenstvo, tvrdi troje potpisnika predstavke.

U općini drukčije stajalište. Bili su na svim sjednicama Povjerenstva. Od tri primjedbe, zadovoljni su razgovorom o rješavanju problema pothlađivanja mora, kao i u sigurnosnom sustavu djelovanja u slučaju nesreća koji je razrađen s Dinom petrokemijom.

Javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš je gotova. Pretpostavlja se da će je Ministarstvo zaštite okoliša prihvatiti, a onda slijedi ishodovanje lokacijske dozvole. No teško da će sve to zaustaviti reagiranja mnogih koji su protiv LNG terminala u Omišlju.(seebiz/hrt)

Previous articleU sudaru s Alfa Romeom poginuo motociklist
Next articlePakt s Linićem i Obersnelom Franoliću donio imovinu od 50 milijuna eura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here