Home Vijesti Trojica napadača na tinejdžere u Vukovaru su BBB-ovci su koji su bili...

Trojica napadača na tinejdžere u Vukovaru su BBB-ovci su koji su bili u Grčkoj

271
0
Foto: BBB

Iz pouzdanih izvora bliskih obiteljima maloljetnika koji su bili žrtve brutalnog premlaćivanja u Vukovaru, RTL neslužbeno doznaje da su trojica napadača bila u Grčkoj tijekom incidenta. Prema informacijama RTL-a, ti napadači nisu bili među uhićenima i nisu bili u grčkim zatvorima jer su prethodno uspjeli pobjeći.

S druge strane, Večernji list je jučer objavio vlastite informacije iz pouzdanih izvora, navodeći da je najmanje jedan od napadača koji su privedeni u Vukovaru bio pritvoren u Grčkoj.

Istovremeno, predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a u utorak da se ne isključuje mogućnost da su napadači na maloljetnike u Vukovaru navijači koji su bili uhićeni u Grčkoj.

“Ako je ta informacija točna, na policiji je da to provjeri i da to objavi. Ta opcija nije još isključena. Očekujem da se huligane i one koji su napali maloljetnike bez ikakvog povoda i razloga sankcionira bez obzira tko su”, rekao je Plenković.

Premijer je osudio brutalno premlaćivanje u Vukovaru, nazivajući ga “groznom pojavom” te istaknuo da odgoj treba biti u ozračju kulturne komunikacije te tolerantnog i uključivog društva, a ne u ozračju primitivizma i divljaštva. Komentirao je i prozivke SDSS-a da je vlast pogriješila što je na zadnjoj obljetnici pada Vukovara bila iza kolone u kojoj su bili simboli mržnje.

“Ne vidim da je odlazak u kolonu sjećanja na Dan žrtve Vukovara bilo kako svrstavanje s politikom Domovinskog pokreta i gradonačelnika Penave. Oštro odbacujemo politiku onih koji su u stanju napisati bljuvotine o tome da smo mi odgovorni za to što se dogodila neka prometna nesreća”, zaključio je Plenković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here