Home Vijesti Trojka privedena zbog eksplozije na Rastočinama!

Trojka privedena zbog eksplozije na Rastočinama!

301
0
Foto: LPR

Kiminalističkim istraživanjem požara više vozila u utorak u Rijeci policija je tri osobe osumnjičila za 18 kaznenih djela i zadržala u istražnom zatvoru,.

Na izvanrednoj konferenciji za novinstvo načelnik Sektora kriminalističke policije ove PU Robert Tomac rekao je da je policija vrlo brzo, nakon četiri sata od dojave o požaru utvrdila tko su mogući počinitelji te privela pet osoba, hrvatskih državljana s prebivalištem na području Primorsko-goranske županije.

U pretrazi njihovih domova i vozila pronađeni su predmeti koji se povezuju s paleži, vatreno oružje, eksplozivne naprave, droga, novac i više mobitela. Među njima su izdvojena trojica koji su osumnjičeni za podmetanje požara na osobnim vozilima u Rastočinama, ali i za bacanje eksplozivne naprave na vozilo u ožujku u istoj ulici, te za dva bacanja eksplozivnih naprava u dva navrata u veljači u dvorište kuće na Kantridi.

U svim tim slučajevima nije bilo ozlijeđenih osoba.

“Njih trojica se tako terete za četiri kažnjiva djela opće opasne radnje, sedam djela trgovanja drogom, šest nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva te jedno oštećenja tuđe stvari”, naveo je Tomac.

Dodao je da su oni i prije ove kriminalističke obrade bili poznati policiji, i to zbog zlouporabe droga ili imovinskog kriminaliteta.

Procijenjena materijalna šteta nastala jučerašnjim požarom na šest automobila je oko pola milijuna kuna, naveo je načelnik Sektora kriminalističke policije.

Ovom prigodom je Robert Tomac naglasio da građani ne trebaju biti zabrinuti za sigurnost u gradu, jer je riječ o izdvojenim slučajevima, a policija je pokazala učinkovitost brzim privođenjem osumnjičenih.

Nastavlja se s utvrđivanjem motiva počinitelja.

U ulici Rastočine u Rijeci je nešto prije 2 sata u utorak buknuo požar na nekoliko parkiranih vozila i spremnika za otpad. Utvrđeno je da uzrok požara nije eksplozija, nego su zbog požara eksplodirali spremnici goriva.

Previous articleHoće li Drmić igrati finale Kupa? Donesena odluka o kazni zbog crvenog kartona protiv Hajduka
Next articlePalikuća: Drmića se ne odričemo, na stolu mu je naša, fantastična ponuda!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here