Home Vijesti Trovačica sa Školjića u rukama Ike Šarić

Trovačica sa Školjića u rukama Ike Šarić

1176
0

U rekordnom roku, samo dvadesetak dana od zločina, podignuta je optužnica za po mnogim detaljima nezapamćeno ubojstvo 81-godišnjeg Riječanina Ratka Crljenice. Njega je pod još neobjašnjenim okolnostima otrovala žena koja se dotad mjesecima brinula o njemu. Taj će se slučaj uskoro razjašnjavati na Županijskom sudu u Rijeci.

Sud je dobio optužnicu protiv 47-godišnje Behare Pijanović iz Rijeke (rodom iz Zenice) koja se tereti da je otrovala Ratka Crljenicu. Suđenje je dodijeljeno sutkinji Iki Šarić. Slučaj je iznimno zanimljiv zbog niza detalja, posebice zašto je žena koja se dobrovoljno, godinu dana, svakodnevno s pažnjom brinula o starom i nemoćnom čovjeku, odjednom ga je otrovala, a potom se sama prijavila policiji.

Vrlo neobično je bilo njeno ponašanje prema novinarima nakon uhićenja kada se osmjehivala i namještala frizuru pred fotoreporterima dok su je stražari vodili u zatvor.
Zločin se dogodio prije manje od mjesec dana, 22. kolovoza, pretpostavlja se oko 11 sati u stanu žrtve u Vodovodnoj ulici u Rijeci. Optužena je smrvila 60 tableta praxitena, pomiješala s naribanom jabukom i dala Crljenici. Bilo je previše gorko pa je starac najprije odbio, no nakon što je dodala šećera, pojeo je ne znajući što jede…

Optužena Behara Pijanović je u pritvoru od 23. kolovoza. Tužitelji iz Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, razumljivo, traže da se pritvor produži, jer uskoro istječe. Kao razlog za produženje pritvora navedeno je da se radi o posebno teškim okolnostima djela.
U roku od osam dana optuženica ima pravo podnijeti prigovor na optužnicu. Ako on stigne, a to je uobičajeno, o njemu i o pritvoru će raspravljati izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci. (novi list)

Previous articleUrbani turizam u rikvercu: U Rijeci sve manje turista
Next articlePrijateljska utakmica: Opatija – Rijeka 0:5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here