Home Vijesti TUIfly vraća letove iz Njemačke na Krk

TUIfly vraća letove iz Njemačke na Krk

338
0

Dok se konkretan dogovor i potpisivanje ugovora s jednim od najvećih niskobudžetnih avio-prijevoznika Ryanairom očekuje skoro, već sada se zna da će Zračna luka Rijeka od naredne godine vratiti neke letove koje je ove godine izgubila, a otvaraju se i neke nove linije za aerodrom na Krku. Naime, u prvih osam mjeseci, promet je riječke Zračne luke pao za trećinu u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, čemu je uz ostalo kumovao i gubitak sedam letova tjedno još jednog niskobudžetnog avio-prijevoznika EasyJeta te ukidanje linija TUIflya iz Leipziga. TUIfly, međutim, naredne godine broj letova za zračnu luku na Krku povećava za desetak posto, a uz ostale linije i produljenje njihova trajanja, promet Zračne luke bi se mogao vratiti na brojke iz 2006. godine, napominje Mario Pašćenko, direktor Zračne luke Rijeka.
   
Više letova za Köln

TUIfly tako kreće s letovima za Köln odakle će od 22. prosinca do 7. siječnja 2009. imati dva leta tjedno, zimi neće letjeti zbog gubitaka, a letovi ponovno kreću 7. ožujka. U travnju će na ovoj liniji biti četiri leta tjedno, od svibnja broj letova povećava se na pet, a od 25. lipnja pa do 10. rujna ima šest letova tjedno, dok je do sada u glavnoj sezoni na ovoj liniji tjedno imao pet letova. TUIfly, osim toga, zadržava liniju za Hannover koja počinje s dva leta tjedno u travnju, dok će od svibnja pa do kraja listopada imati tri leta tjedno. U travnju ova avio-kompanija kreće i s letovima za Stuttgart na kojoj će od svibnja pa do listopada imati tri leta. A u lipnju se ponovno vraća i veza s Leipzigom.
    – Doduše, prije smo imali tri leta tjedno, dok će avion sada letjeti samo četvrtkom, međutim ipak smo vratili ovu destinaciju. Povratak linije za Leipzig je, uz ostalo, zasluga turističke agencije Kralj čiji su predstavnici zajedno s nama sudjelovali u pregovorima te se uspjelo pronaći touroperatere koji su bili spremni zakupiti određeni postotak avionskih sjedala. Inače, ovaj gubitak linije uzrokovan je time što je TUIfly ukinuo svoju bazu u Leipzigu te samim time ukinuo šet linija među kojima i onu s našom zračnom lukom. Naredne godine, osim toga, neće biti avio-linije s Münchenom obzirom da je broj letova padao iz godine u godinu, a koja je egzistirala mjesec i pol tijekom glavne sezone. No, umjesto njega kreće linija iz grada Memmingena, udaljenog stotinjak kilometara od Münchena, odakle letovi startaju 23. svibnja i traju do 26. rujna – kazao je Pašćenko dodajući kako će naredne godine biti promjena i u odnosu na vrijeme pristizanja, odnosno odlaska aviona.
   
Usklađivanje s trajektima

– Ove godine smo imali slučajeva da su primjerice u predsezoni gosti s otoka Lošinja morali prespavati na Krku kako bi »uhvatili« jutarnji let ili se pak događalo da su zbog kasnih letova gubili zadnji trajekt za Rab. Zbog takvih situacija, a i doista velikog truda koji su na otocima uložili u transfer gostiju od Zračne luke do svojih smještajnih objekata, izvršili smo pritisak na TUIfly kako bi njihovi letovi bili kompatibilni s voznim redom trajekata. Uspjeli smo se dogovoriti tako da će njihovi avioni letjeti najranije u 8.30 ujutro, dok će najkasnije slijetanje biti u 20 sati tako da više ne bi trebalo biti nikakvih problema s transferima gostiju – napominje direktor riječke Zračne luke.
    Iz riječke Zračne luke i dalje će letjeti avioni Norwegian Air Shuttlea za Oslo, i to od 22. lipnja do 14. kolovoza dva puta tjedno, kao i redovna linija Croatia Airlinesa za London.
    Što se tiče Ryanaira, narednog tjedna se očekuje dogovor suvlasnika riječke Zračne luke, te članica sustava kvarnerskih turističkih zajednica na kojem bi se trebalo točno definirati broj letova i destinacije na koje bi Ryanair trebao letjeti. Praktički je sigurno da će se raditi o dvije destinacije od kojih je jedna London, dok drugu tek treba definirati, te izgleda dva leta tjedno na obje destinacije. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here