Home Vijesti Turska je zaustavila operacije spašavanja

Turska je zaustavila operacije spašavanja

109
0

Potraga za nestalima nastavlja se u samo dvije pokrajine: potvrđeno više od 46 tisuća mrtvih u potresu

Dva tjedna nakon potresa koji je u noći između 5. i 6. veljače pogodio Tursku i Siriju i u kojem je u dvjema zemljama poginulo više od 46.000 ljudi, turske su vlasti odlučile gotovo posvuda prekinuti operacije spašavanja.

Yunus Sezer, čelnik turske agencije za prirodne katastrofe i hitne slučajeve, rekao je u nedjelju da su operacije pružanja pomoći završene posvuda osim u pokrajinama Kahramanmaras i Hatay, gdje se još uvijek traga za preživjelima među ruševinama 40 zgrada koje su se srušile uslijed potresa.

Ni turske ni sirijske vlasti za sada nisu dale točnu procjenu o broju nestalih, pa je teško reći koliko bi broj poginulih mogao još porasti u sljedećih nekoliko sati. Situacija je posebno komplicirana u Siriji, gdje je do sada potvrđeno 5800 mrtvih, ali gdje je pomoć otežana građanskim ratom koji u zemlji traje već dvanaest godina, što otežava dolazak UN-ovih humanitarnih konvoja . Nadalje, sirijski teritorij pogođen potresom podijeljen je na dva dijela između režima predsjednika Bashara al Assada i pobunjenika.

U međuvremenu su se između subote i nedjelje vratili svi spasioci koji su u danima neposredno nakon potresa upućeni u Tursku na pružanje pomoći.

Previous articleFOTO: Vile na Pećinama bore se s podzemnim vodama!
Next articlePernar: Ne puštaju me u Zambiju, žele me deportirati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here