Vijesti

Tvrtka Metis podržala projekt Ri Move

Tvrtka Metis podržala projekt Ri Move

foto: rijeka.hr

Današnjim potpisivanjem Sporazuma o suradnji na projektu Ri Move definirano je partnerstvo Riječkog sportskog saveza, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i tvrtke Metis d.d.

Provedba ciljeva ovog sporazuma uključivat će organizaciju aktivnosti namijenjenih mlađim osnovnoškolcima koji pohađaju „Ri Move“ na područjima uravnotežene i zdrave prehrane kod djece, poticanja bavljenja sportom i razvoja ekološke svijesti s ciljem stvaranja zdravog okruženja.

U ime Riječkog sportskog saveza, sporazum je potpisao tajnik Slaviša Bradić, prema čijim se riječima zdrava prehrana i ekološka svijest nadovezuju na dosadašnje aktivnosti Ri Move-a, usmjerene na cjeloviti psihofizički razvoj djece. Bradić je najavio i daljnje širenje projekta koje bi trebalo uključiti uvođenje sportske lektire te pohađanje kazališnih predstava sportske tematike.

Sandra Pavičić Žeželj, voditeljica Odsjeka za unaprjeđenje prehrane pri NZJZPGŽ navela je kako je ova ustanova, zajedno s gradskim Odjelom za odgoj i školstvo, već sudjelovala u projektu unutar vlastitog programa Školice pravilne prehrane gdje su nutricionisti Zavoda kroz edukativne radionice djeci pokazivali načine pravilne i sportske prehrane. „Rad Nastavnog zavoda usmjeren je na unaprjeđenje zdravstvenog stanja i brige za okoliš, a ovom će se suradnjom dodatno poticati razvoj ekološke svijesti i kvalitete zdravlja“, rekla je Pavičić Žeželj.

Navodeći dugogodišnju povijest ekološkog rada tvrtke, koja već četrdeset godina organizira akcije sakupljanja starog papira u osnovnim školama Rijeke i okolice, predsjednik uprave Metisa Jerry Pajić istaknuo je kako će sporazum doprinijeti kvaliteti brige za budućnost djece i planeta, te izjavio kako se pružanje podrške djeci pri stjecanju zdravih navika oslanja na širenje djelatnosti tvrtke na sve vidove ekologije.

Podsjetimo, projekt „Ri Move“ započet je s ciljem poticanja tjelesne aktivnosti kod djece od 1. do 4. razreda riječkih osnovnih škola treniranjem bazičnih sportova – gimnastikom, atletikom i judom, a proširen je na posjete i upoznavanje sa sportskim objektima u Rijeci gdje se vrše prezentacije loptačkih, borilačkih i ostalih sportova.

Projekt se za sada odvija u sedam riječkih osnovnih škola, s namjerom širenja i na ostale, a ovu, za sve polaznike potpuno besplatnu školu, provodi Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“ s ciljem psihofizičkog razvoja, razvoja motoričkih vještina te poticanja tjelesne aktivnosti i zdravog načina života kod djece. Aktivnosti projekta zbivaju se u školskoj dvorani za vrijeme produženog boravka ili cjelodnevne nastave, a provode ga educirani treneri iz svake sportske grane i poznati riječki sportaši.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Večeras na Molo longu zabavni program i puštanje lampiona

spMarch 23, 2019

Jurio Drenovom pa se izvrnuo na krov

spMarch 23, 2019

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.