Vijesti

Tvrtka Metis podržala projekt Ri Move

Tvrtka Metis podržala projekt Ri Move

foto: rijeka.hr

Današnjim potpisivanjem Sporazuma o suradnji na projektu Ri Move definirano je partnerstvo Riječkog sportskog saveza, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i tvrtke Metis d.d.

Provedba ciljeva ovog sporazuma uključivat će organizaciju aktivnosti namijenjenih mlađim osnovnoškolcima koji pohađaju „Ri Move“ na područjima uravnotežene i zdrave prehrane kod djece, poticanja bavljenja sportom i razvoja ekološke svijesti s ciljem stvaranja zdravog okruženja.

U ime Riječkog sportskog saveza, sporazum je potpisao tajnik Slaviša Bradić, prema čijim se riječima zdrava prehrana i ekološka svijest nadovezuju na dosadašnje aktivnosti Ri Move-a, usmjerene na cjeloviti psihofizički razvoj djece. Bradić je najavio i daljnje širenje projekta koje bi trebalo uključiti uvođenje sportske lektire te pohađanje kazališnih predstava sportske tematike.

Sandra Pavičić Žeželj, voditeljica Odsjeka za unaprjeđenje prehrane pri NZJZPGŽ navela je kako je ova ustanova, zajedno s gradskim Odjelom za odgoj i školstvo, već sudjelovala u projektu unutar vlastitog programa Školice pravilne prehrane gdje su nutricionisti Zavoda kroz edukativne radionice djeci pokazivali načine pravilne i sportske prehrane. „Rad Nastavnog zavoda usmjeren je na unaprjeđenje zdravstvenog stanja i brige za okoliš, a ovom će se suradnjom dodatno poticati razvoj ekološke svijesti i kvalitete zdravlja“, rekla je Pavičić Žeželj.

Navodeći dugogodišnju povijest ekološkog rada tvrtke, koja već četrdeset godina organizira akcije sakupljanja starog papira u osnovnim školama Rijeke i okolice, predsjednik uprave Metisa Jerry Pajić istaknuo je kako će sporazum doprinijeti kvaliteti brige za budućnost djece i planeta, te izjavio kako se pružanje podrške djeci pri stjecanju zdravih navika oslanja na širenje djelatnosti tvrtke na sve vidove ekologije.

Podsjetimo, projekt „Ri Move“ započet je s ciljem poticanja tjelesne aktivnosti kod djece od 1. do 4. razreda riječkih osnovnih škola treniranjem bazičnih sportova – gimnastikom, atletikom i judom, a proširen je na posjete i upoznavanje sa sportskim objektima u Rijeci gdje se vrše prezentacije loptačkih, borilačkih i ostalih sportova.

Projekt se za sada odvija u sedam riječkih osnovnih škola, s namjerom širenja i na ostale, a ovu, za sve polaznike potpuno besplatnu školu, provodi Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“ s ciljem psihofizičkog razvoja, razvoja motoričkih vještina te poticanja tjelesne aktivnosti i zdravog načina života kod djece. Aktivnosti projekta zbivaju se u školskoj dvorani za vrijeme produženog boravka ili cjelodnevne nastave, a provode ga educirani treneri iz svake sportske grane i poznati riječki sportaši.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.