Vijesti

Projekt riječke gradske željeznice propao prije nego je profunkcionirao?

Projekt riječke gradske željeznice propao prije nego je profunkcionirao?

Na facebook stranici Lokalpatrioti Rijeka htjeli su provjeriti funkcionira li u Rijeci nedavni najavljena prigradska željeznica. Prema njihovim iskustvima, sustav se raspao prije nego li je krenuo

Htjeli smo provjeriti priču kako Rijeka dobiva gradsku željeznicu odnosno vlak i napraviti od toga pozitivnu priču. No, nismo ni najboljom voljom to mogli.

Htjeli smo testirat riječku liniju Sušak Pećine – Opatija Matulji.

Kupili smo uredno preko interneta , preko stranica HŽ-a, 2 karte (povratne) za riječku liniju SušakPećine – Opatija Matulji i to danas (11.9.2018.) za 12:27 a povratak je u 13 :29 .
https://prodaja.hzpp.hr/hr/Ticket
Karte su kupljene , isprintane ali nigdje ne postoji za koje smo mi vrijeme kupili ?? Ok. Valjda očito tako uvijek rade.

Kad smo došli na željezničku stanicu Sušak-Pećina vlaka nije bilo. Kažu kasnit će sat vremena zbog nekih radova ??? Pokupit će vas neki autobus..bla,bla..

Dakle HŽ prodaje karte preko interneta za vlakove koje uopće ne voze.

Reklamacije i povrat novca ne rade za karte kupljene ON-line što nam je odbrusila hladno i neljubazna teta iz druge smjene na šalteru (znamo nije ona kriva ), što je teško kršenje prava potrošača.

Kad već ne može ništa biti pozitivno.
Evo još nekih nelogičnosti koje smo otkrili.

Šalter prodaje karata na kolodvoru Rijeka nema telefon ! Da nema valjda oni u ZG znaju bolje.

Hrvatske željeznice se dijele na čak pet zasebnih poduzeća ! HŽ Putnički prijevoz , HŽ Cargo, HŽ Infrastruktura itd…s puno rođaka i bratića…

Brzina vlaka ne da ide naprijed nego nazad zbog zastarjele infrastrukture (45km/h u 21 st. ) .

Upravna zgrada HŽ-a na Žabici na Žabici osam je godina pod građevinskom skelom koja nagrđuje izgled grada, a od obnove ni traga. Grad se ne buni jer dobiva 15 000 kn godišnje po osnovi naknade za korištenje javne površine. Znamo da je skela jako skupa po danu pa HŽ tu gubi ogromne novce a možda ima elemenata i za USKOK.

Dakle Rijeka već ima gradsku željeznicu samo ju treba stavit u pogon. Od istočnog grada postaje Sušak -Pećine izravna linija do Opatije Matulji ne vozi preko vikenda ako vozi , preko tjedno čini to jednom samo po danu i to 12 :27 i večernji u 20 :38.

Od kolodvora Rijeka do Sušaka Pećine karta košta samo 1,5 kn . No vozni red odbija takvu mogućnost i stvar je samo u sporoj i nezainteresiranoj birokraciji.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. Mario

    September 14, 2018 at 19:52

    Razmisljao sam da li da komentiram i odlucio sam se da ostavim prijedlog. Ovakve stvari mogu da se rijese samo na jedan nacin. Ukoliko bi drzava povecala akcize na alkohol i cigarete, kao i oporezovala banke, kladionice i kazina, moglo bi se nesto napravit. Pocnite od ovih poslednjih, evo vam lista https://sr.casino.guru/ pa sami rjesavajte. Najbolje odmah, ako je mogucno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.