Home Biznis U 3. maju potpisan ugovor o dovršetku započete gradnje tankera

U 3. maju potpisan ugovor o dovršetku započete gradnje tankera

454
0

Iz 3. maja dobre vijesti: riječko brodogradilište javlja da je s ciparskom kompanijom Forzina Shipping Company sklopilo ugovor o dovršetku započete novogradnje 723, druge iz “paketa” od ukupno tri nedovršene novogradnje, javlja Radio Rijeka.

Za ciparsku kompaniju, koja je u sastavu španjoske tvrtke Marflet Marine, Trećemajci će dovršiti tanker za prijevoz kemikalija i naftnih derivata, dužine 182 i širine 32,2 metra te nosivosti 49.999. Ugovorni rok isporuke broda je 15. srpnja sljedeće godine.

Ugovor za prvi brod iz “paketa”, novogradnju 733, potpisan je u lani u rujnu, a preostalo je još ugovoriti i treću novogradnju 514, brod za prijevoz automobila i kamiona. Potpisivanje tog ugovora očekuje se u ljetnim mjesecima, a ovisi o realizaciji zakonske procedure jave prodaje te novogradnje koja je u vlasništvu Uljanika d.d. u stečaju, javljaju iz Brodogradilišta 3. maj.

Potpis ugovora o dovršetku drugog od tri nezavršena broda izniman je poslovni poduhvat, napominje se u priopćenju koje potpisuje direktor Edi Kučan. “Unatoč globalnim objektivnim otežavajućim okolnostima, nastavili smo realizirati Odluku Vlade RH, dodatno zaposlili svoje kapacitete, te pokazali da je i u takvim ‘nenormalnim’ uvjetima, uz izuzetne napore svih sudionika, ipak moguće funkcionirati”, stoji se u dopisu medijima u kojem se naglašava i poseban značaj koji to ima za lokalnu zajednicu i za cijelo hrvatsko gospodarstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here