Home Vijesti U Americi preminuo poznati Putinov kritičar, sumnja se na samoubojstvo

U Americi preminuo poznati Putinov kritičar, sumnja se na samoubojstvo

280
0

Dan Rapoport, poslovni čovjek i žestoki kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je nekoć živio u Sovjetskom Savezu, pronađen je u nedjelju ispred luksuznog stana u Washingtonu, D.C.

Izvješće o incidentu policijske uprave navodi da su policajci odgovarali na poziv koji je prijavio “skakača”. Glasnogovornik policijske uprave rekao je za Fox News Digital da je incident pod istragom, dodajući da se ne sumnja na prekršaj.

Policija je rekla da je u blizini Rapoporta na mjestu događaja pronađeno više od 2500 dolara u gotovini, kao i vozačka dozvola za Floridu, razbijeni mobitel i drugi osobni predmeti.

Rapoport je objavio jezivu objavu na Facebooku samo dva dana prije smrti, objavivši sliku Marlona Branda kao pukovnika Kurtza, koji je glumio u “Apokalipsi danas”, uz citat “Užas, užas”.

Često je kritizirao Putina na društvenim mrežama i opisao ga kao “zlog, pokvarenog, lažljivog i opasnog čovjeka” u objavi na Facebooku 2014. godine.

“Taj zao, korumpiran, lažljiv i opasan čovjek vodi svoju zemlju i narod prema sukobu s civiliziranim svijetom. Nije moguć hladni rat, nego vrući rat. I on to NE radi za dobrobit Rusije, on radi kako bi odvratio svoje ljude od ekonomskih poteškoća zbog njegove institucionalizirane korupcije i nedavnih sankcija”, rekao je Rapoport.

Na našu veliku žalost, Dana više nema”, rekla je Alena. “Morali smo se sresti, imao je planove. Dan nas je evakuirao iz Kijeva i sam se tamo vratio da pomogne mojoj zemlji. Zatim smo se trebali naći u SAD-u.”

Rapoport je rođen u Latviji pod kontrolom Sovjetskog Saveza, a emigrirao je u Sjedinjene Države 1980. sa svojom obitelji nakon što je dobio politički azil, piše New York Post.

Nakon što je 1991. diplomirao na Sveučilištu u Houstonu, preselio se u Rusiju i nakon raspada Sovjetskog Saveza nastavio karijeru u investicijskom bankarstvu te postao suvlasnik moskovskog noćnog kluba Soho Rooms.

Godine 2012. Rapoport je napustio Rusiju zbog podrške Alekseju Navalnom, političkom zatvoreniku u Rusiji. U Ameriku je došao s Irinom, koja je manekenka, i kupio kuću vrijednu više milijuna dolara u Washingtonu, D.C.

Previous articleU Italiji prestaje proizvodnja kontroverznih vina posvećenih zloglasnim diktatorima
Next articleMuškarca u Italiji ubili žena i sinovi, odrezali mu nogu i tijelo bacili niz liticu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here