Home Vijesti U Gorskom kotaru rekorderi brzine i alkoholiziranosti!

U Gorskom kotaru rekorderi brzine i alkoholiziranosti!

173
0

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 185 prometnih prekršaja. Od tog broja 62 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 20 na nekorištenje sigurnosnog pojasa dok je deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja u vrijeme važeće zabrane te ostalih 87 prekršaja.

Najveća brzina od 208 km/h evidentirana je u petak, 14. listopada, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod nadvožnjaka Veliki Jadrč. U 10.20 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Renault, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 65 alkotestirana vozača, deset ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,66 promila evidentirana je u Delnicama, 35-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili u petak, 14. listopada oko 21 sat, u ulici Lujzinska cesta gdje je pri utjecaju alkohola upravljao mopedom marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka. Prethodno se nije zaustavio na znak policijskih službenika, ali je i nepropisno pretjecao druga vozila u raskrižju, kao i preko pune crte. Zbog počinjenih prekršaja, priveden je na postupanje u Policijsku postaju Delnice gdje je k tome i odbio testiranje na droge.

Po završetku postupanja, protiv 35-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 26 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od godinu dana.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 1,01 do 1,50 g/kg evidentirane kod pet vozača, a po dvoje vozača je bilo s koncentracijom od 0,51 do 1,0 g/kg i s 1,51 g/kg i više, dok je jedan vozač bio s koncentracijom do 0,50 g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 25 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene. Pozivamo i ovim putem sve vozače na oprez u prometu, kao i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Previous articleAnalitičar Barić: Napad na Kerčki most možda je bio ruska ‘false flag’ operacija
Next articleEconomist objavio globalno izvješće o političkim slobodama: Hrvatska demokracija godinama stagnira

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here