Home Vijesti U HDZ-u se već pomirili s porazom u PGŽ?

U HDZ-u se već pomirili s porazom u PGŽ?

1264
0

HDZ još uvijek nije izabrao svog kandidata za primorsko-goranskog župana, a upravo je u tijeku sjednica predsjedništva stranke na kojoj se između ostalog utvrđuju i kandidati za lokalne izbore.

Večeras bi tako trebalo biti objavljeno tko će ući u utrku za fotelju u kojoj sjedi Zlatko Komadina.

Upravo o tome govorio je HDZ-ov Ivan Anušić, koji je za N1 rekao kako kao ciljeve i izazove HDZ-a na lokalnim izborima, vidi Vukovar, Osijek, Zagreb, Split, Rijeku te Ličko-senjsku županiju. Kaže da je HDZ najjača politička stranka koja ima vlast, a na lokalnoj razini ima najviše dužnosnika.

“Želimo zadržati i povećati to. Rijeka, Osijek i Zagreb su izazovi, dosad nismo uspjeli nametnuti kandidata koji bi bio izabran”, rekao je i zatim se posebno osvrnuo na Rijeku.

“Kad govorimo o Rijeci ona je politički bastion SDP-a.

Ali nije to zato što je SDP jako dobar tamo.

Dolaskom Olega Butkovića stvari su se za HDZ tamo promijenile. Plenković ne zamjera Butkoviću što nije ušao u utrku za župana, tvrdi Anušić.

“Odluka se ipak donosi kasnije, Butković je trenutno ministar u Vladi. Više možemo staviti na kocku pošaljemo li Butkovića kao kandidata. Tamo je Komadina koji je dosad pobjeđivao u prvom krugu i to nije za zanemariti… Punih 30 godina tamo je SDP pobjeđivao”, kazao je Anušić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here