Home Sport U HNS-u se prave blesavi: ‘Ukoliko Dinamo dokaže virozu, žalba NK Rijeke...

U HNS-u se prave blesavi: ‘Ukoliko Dinamo dokaže virozu, žalba NK Rijeke je bespredmetna’

1040
0

U HNS-u je formirana liječnička komisija koja će provjeriti nalaze ‘viroznih’ igrača Dinama. Ukoliko nalazi budu pozitivni, u HNS-u su utvrdili da je svaka žalba NK Rijeke bespredmetna. Klasična zamjena teza, Riječani ne spore bolest Dinamovih igrača nego tvrde da je sukladno postojećem pravilniku, Dinamo imao dovoljno zdravih igrača za započinjanje utakmice. Prema članku 33. pravilnika natjecanja, ‘utakmica može početi ako momčad ima najmanje sedam igrača’. Dinamo ih je imao puno više, a mogao je aktivirati i juniore.

U konkretnom slučaju, utakmica je prema pravilniku mogla biti odgođena tek dogovorom obiju strana. Koliko u HNS-u drže do mišljenja ‘riječke strane’, svjedoči podatak da ih nitko nije niti kontaktirao, a kamoli zatražio suglasnost i mišljenje.

O žalbi prvoligaša s Kantride već se očitovao i dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković koji ju je unaprijed proglasio neutemeljenom i na taj način jasno poručio Riječanima kakav će tretman imati njihova žalba najvišem hrvatskom nogometnom tijelu. Otprilike, po principu ‘Kadija te tuži, kadija ti sudi’. I Brleković se ‘lovi’ za dijagnozu Dinamovih nogometaša kao da je u njoj problem, a ne u poštivanju praila organizacije koju zastupa. (danko švorinić)

Previous articleRina izvrijeđala Miru: ‘Zemljakušo i jaranko s brda!’ (VIDEO)
Next articleKolaps prometa kod Delte?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here