Home Vijesti U KBC Rijeka ukradeno 774 tisuće kuna

U KBC Rijeka ukradeno 774 tisuće kuna

946
0

Iz blagajne KBC-a Rijeka nestalo je 774 tisuće kuna prikupljenih naplatom participacije. Da nešto nije u redu, primijećeno je još u rujnu prošle godine na Klinici za ginekologiju. Kontrolom je utvrđeno da su uplatnice, njih 950, uredno izdane, ali novca nije bilo. Prošlog su četvrtka ciljanom kontrolom rada blagajne i prijamnih kancelarija KBC-a Rijeka utvrđene nepravilnosti vezane za naplatu participacija i računa za pružene zdravstvene usluge. Utvrđeno je da se naplaćeni novac nije uredno polagao na blagajnu Službe za gospodarske-financijske poslove.

Tijekom vikenda izvršena je revizija tog segmenta poslovanja te je utvrđeno da se radi o manjku znatnog novčanog iznosa. Iz tog razloga ravnateljstvo KBC-a Rijeka danas je u 11 sati izvijestilo javnost o navedenom slučaju putem samog ravnatelja Hermana Hallera.

Kako se doznaje, u KBC-u sumnjaju na administrativno osoblje, ali ni medicinsko osoblje nije isključeno. Također se sumnja da bi mogla biti riječ i o puno većem iznosu.

Ravnateljstvo bolnice o svemu je izvijestilo riječku Policijsku upravu, a Županijskom državnom odvjetništvu podnesene su i prijave protiv za sada nepoznatih počinitelja. Istraga je u tijeku. (R-1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here