Home Vijesti U mercedesu na Loparu napuhao 2,76 promila!

U mercedesu na Loparu napuhao 2,76 promila!

843
0

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet u cilju sprječavanja najtežih nesreća te poglavito stradavanja i ozljeđivanja sudionika u prometu.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i svi ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.
U tom razdoblju ukupno je zabilježen 261 prometni prekršaj, a najveći  broj prekršaja – 42 se odnosi na prekoračenje dopuštene brzina kretanja vozila.  
Najveća brzina od 175 km/h evidentirana je u subotu, 11. svibnja u 15.38 h na autocesti Rijeka- Zagreb kod Vrbovskog. Osobno vozilo marke Mercedes, riječkih registarskih oznaka, kretalo se navedenom brzinom u smjeru Zagreba na mjestu gdje je propisana brzina od 110 km/h.

U vožnji pod utjecajem alkohola zatečena su 24 vozača od ukupno alkotestiranih 129 vozača. Najveća koncentracija alkohola od 2,76 g/kg izmjerena je u subotu, 11. svibnja 49-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mercedes, riječkih registarskih oznaka. On je oko 21 sat u Loparu na Rabu upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću.

Što se tiče zabilježenih koncentracija, sedmorici vozača je izmjerena koncentracija alkohola u kategorijama od 0,51 do 1,00 g/kg, od 1,01 do 1,50 g/kg  te iznad 1,50 g/kg, dok su trojica vozača imala koncentraciju manju od 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

U prekršaju nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji zatečena su 35 vozača, zatim su 22 vozača zatečena kako nedozvoljeno koriste mobitel tijekom vožnje, devet ih je upravljalo tehnički neispravnim vozilima, a pet vozača je upravljalo vozilima prije stjecanja prava na upravljanje. Pored navedenih, četiri vozača upravljala su vozilima u vrijeme važeće im zabrane upravljanja vozilom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here