Home Vijesti U Njemačkoj se rađa jedna nova ideja: Lockdown, ali samo za necijepljene?

U Njemačkoj se rađa jedna nova ideja: Lockdown, ali samo za necijepljene?

1094
0

Predsjednik Savezne liječničke komore Klaus Reinhardt u intervjuu za Der Spiegel iznio je mjeru za koju smatra da bi bila opravdana i učinkovita u Njemačkoj: ‘Moguće je da ćemo morati u slučaju daljnjeg rasta broja zaraženih provesti javnu raspravu o uvođenju lockdowna samo za necijepljene. Ja bih to smatrao opravdanim ako bio se radilo o tome da se osigura funkcioniranje bolničke zdravstvene skrbi.’

Reinhardt je to izjavio u trenutku kad u Njemačkoj nitko ne smatra, s jedne strane, da bi uvođenje općeg lockdowna imalo smisla u trenutku kad je barem jednom cijepljeno 69,3 posto svog stanovništva, uključujući i djecu, dok s druge strane još je uvijek dovoljno necijepljenih da se delta varijanta koronavirusa ubrzano širi. Njemačke medicinske i liječničke organizacije i agencije, kao i političke vlasti, pogoršanje epidemiološkog stanja vide kao dovoljno ozbiljno da se razmišlja o novim epidemiološkim mjerama.

Što se tiče predsjednika njemačke liječničke komore, glavnina problema u ovom trenutku, posljedično i opasnosti raspada zdravstvenog sustava, svodi se na cijepljenje.

“Pandemija je postala pandemija necijepljenih. U međuvremenu su svi dobili mogućnost cijepiti se i time steći jednu relevantnu razinu zaštite”, kazao je i dodao da bi se mjerama ubuduće trebalo ići onoliko daleko koliko su bolnice i zdravstveni radnici opterećeni, kao i to da, što se njega tiče, odgovornost uvelike sada ide na dušu necijepljenima koji su to mogli.

Previous articleU Petrinji osnovana Zadruga Glasa poduzetnika
Next articlePašalićev trener odbija sjediti na klupi zbog sudaca: Jako mi je teško šutjeti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here