Home Najnovije S radom započela LOGOOMNIA – Kabinet za razvojnu podršku djeci

S radom započela LOGOOMNIA – Kabinet za razvojnu podršku djeci

1392
0

U Rijeci je s radom započela LOGOOMNIA – Kabinet za razvojnu podršku namijenjen djeci predškolske i školske dobi. Stručni tim, koji se sastoji od psihologa, socijalnog pedagoga i logopeda, osmislio je niz radionica za djecu, od radionica koncentracije, učenja i pamćenja, radionica emocionalne i socijalne zrelosti do radionice logopedskog programa predčitanja i pisanja.

Za uspjeh učenika od iznimne su važnosti vještine održavanja koncentracije i pažnje, planiranja i organiziranja učenja te savladavanja korisnih metoda učenja i pamćenja. Dobra vijest je da su to sve metode koje se mogu jačati te doprinijeti većem osjećaju uspjeha, poboljšati samopouzdanje i samopoštovanje djeteta. Sve to LOGOOMNIA nudi djeci kroz programe radionica. Male grupe u ugodnom ambijentu, u moderno opremljenim učionicama omogućuju kvalitetan rad, dobru atmosferu i bolju povezanost među polaznicima. Programi koji se provode kroz radionice zanimljivi su i učinkoviti, podjednako u kombinaciji s individualnim tretmanom, ali i kao samostalni vid grupnog tretmana.

 

Program logoped12191220_968775383188988_4938340187405109876_oskog rada odnosi se na rad s djecom s govorno-jezičnim poremećajima ili teškoćama vezanim za govorno ponašanje. Kako je govor osnovno sredstvo za komunikaciju, ali i socijalizaciju djece i prenošenje znanja, bilo usmeno ili pismeno, smetnje u govornoj komunikaciji su ozbiljna prepreka za postizanje uspjeha kao i za intelektualni, emocionalni i socijalni razvoj.

Vizija Kabineta za razvojnu podršku djeci je da u zajednici postane prepoznat kao mjesto gdje se postavljaju visoki standardi rada, prate najnoviji trendovi u struci te gdje će roditelji s povjerenjem doći po savjet i pomoć.

LOGOOMNIA se nalazi u centru grada, na adresi Trpimirova 4, kraj riječkog nebodera (tel. 051/587775 i 091/497 5897).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here